Industry Wire

Geplaatst door Dutch Cloud Community

Nederlandse cloudsector zet zich met nieuwe actie in voor goede doelen

Den Haag, 28 september | In Nederland zijn er veel goede doelen die zich elke dag inzetten om de samenleving vooruit te helpen. Zeker in deze roerige tijden, moeten deze organisaties worden gekoesterd. Met de nieuwe #Cloud4GoedeDoelen actie roept de Social Responsibility werkgroep van branchevereniging Dutch Cloud Community goede doelen op zich te melden.

Binnen de Nederlandse cloud- en hostingsector is er veel behoefte om de maatschappij te ondersteunen. Om dit zo goed mogelijk gezamenlijk te doen, heeft de Dutch Cloud Community de Social Responsibility werkgroep opgericht. Deze werkgroep bestaat uit zes leden van de branchevereniging en houdt zich bezig met het lokaliseren van maatschappelijke thema’s. Deze thema’s worden vervolgens aan doeltreffende acties gekoppeld.

De acties #Cloud4Voedselbank en #Cloud4Ukraine zijn twee voorbeelden van hoe de Social Responsibility werkgroep samen met de sector zich inzet voor een maatschappelijk doel. Bij de actie voor Oekraïne hebben tientallen leden, in samenwerking met de werkgroep, getroffen bedrijven en overheidsinstanties kunnen helpen door voor hen de IT op Nederlandse infrastructuur te hosten en te beheren. “Na de actie voor de Voedselbank zijn we als branchevereniging gaan nadenken of we ook meer goede doelen kunnen ondersteunen. Een aantal van onze leden staat klaar om te helpen. Daarom roep ik ook goede doelen op zich te melden bij de werkgroep”, vertelt Simon Besteman, directeur Dutch Cloud Community.

#Cloud4GoedeDoelen
Nu wordt de nieuwste actie gelanceerd: #Cloud4GoedeDoelen. Paul Bijleveld, directeur ACC ICT en voorzitter van de Social Responsibility werkgroep, legt uit hoe de actie tot stand is gekomen: “Onze werkgroep heeft toegang tot meer dan 10.000 IT’ers uit onze community. Dit zijn specialisten die beschikken over diepgaande kennis op het gebied van IT-beheer, cybersecurity, cloud, hosting, uitwijk, back-up en connectiviteit. Als werkgroep hebben we een manier bedacht hoe we deze kennis kunnen inzetten voor goede doelen. Het resultaat is een online loket waar goede doelen zich kunnen aanmelden voor technische hulp en ondersteuning.”

Meld je aan voor de actie
Heeft jouw goede doel IT-ondersteuning nodig, meld je dan vandaag nog aan via dit formulier. Na het invullen wordt de aanvraag bekeken en wordt er contact met de organisatie gezocht, zodat de meest passende partij uit de sector aan het goede doel kan worden gekoppeld.

Ook partijen die hun kennis en/of diensten willen aanbieden aan de goede doelen, kunnen zich via deze pagina aanmelden.

Werkgroep #Cloud4GoedeDoelen:

  • Paul Bijleveld, ACC ICT
  • Mark Schouten, Tuxis
  • Ferdi van der Zwaag, Kingston Technology
  • Mark Scholten, SinnerG
  • Mark Karsch, CloudSuppliers
  • Erdem Coban, Networking4all


Over Dutch Cloud Community
Dutch Cloud Community is de brancheorganisatie voor de hosting, cloud, VOIP en MSP service providers actief op de Nederlandse markt. Dutch Cloud Community is in 2021 ontstaan uit de fusie van ISPConnect en DHPA, de twee brancheorganisaties van de cloud & hosting sector. Wij zijn een alliantie van meer dan honderd prominente bedrijven die de digitale infrastructuursector vertegenwoordigen. Onze missie is het scheppen van de randvoorwaarden voor een gezonde Nederlandse hosting-, cloud- en internetsector en bijdragen aan een open, veilig en vrij internet. Dutch Cloud Community bestaat uit meer dan 100 aangesloten bedrijven en partners uit de cloud en hosting sector die gespecialiseerd zijn in deze wereld.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht