Industry Wire

Geplaatst door GoSherpy

Nederlandse fintech-startup GoSherpy beloont spaarders met bonus die honderd keer hoger ligt dan spaarrente

AMSTERDAM – De Nederlandse fintech-startup GoSherpy laat gebruikers automatisch geld sparen om hun doelen te bereiken. Dankzij een integratie met Amazon.de Gift Card biedt de app gebruikers een beloning om door te sparen die vele malen hoger ligt dan de spaarrente bij de grootbanken en andere spaar-apps. De app is beschikbaar voor Android en iOS en is gratis te downloaden en te gebruiken.

De app van GoSherpy laat gebruikers concrete doelen stellen waar ze voor willen sparen. Dat kan voor henzelf zijn, of als onderdeel van een groep, zoals een gezamenlijke reis. Het instellen van het te sparen bedrag en de periode waarin het bij elkaar gespaard moet zijn is heel eenvoudig. Door de app veilig te verbinden met de bankrekening, wordt vervolgens automatisch het benodigde bedrag in de spaarpot gestort.

Met Amazon.de Gift Card wordt GoSherpy meer dan een virtuele spaarpot
GoSherpy’s app biedt naast het gemak van automatisch sparen nog een voordeel. CEO en oprichter Umberto Canessa: “Nederlanders zijn van oudsher heel bekwaam in geld sparen, maar de spaarrente stelt tegenwoordig weinig meer voor. Door een integratie met Amazon.de Gift Card kunnen we onze gebruikers een mooi cadeau geven van 4% als ze hun spaardoel halen. Die beloning is in veel gevallen meer dan het honderdvoudige van het de huidige rente op je spaarrekening.”

GoSherpy gaat in de nabije toekomst ook samenwerken met andere partijen om soortgelijke beloningen aan te bieden voor reizen, consumentenelektronica, goede doelen en e-commerce. De GoSherpy-app is gratis te gebruiken en spaarders kunnen altijd hun geld terughalen wanneer ze maar willen.

App lanceert in Nederland
GoSherpy start nu officieel in Nederland, waarbij de app beschikbaar komt voor Android en iOS-gebruikers. Meer dan 1.500 Nederlanders maken inmiddels al gebruik van de beta release van de app, het totaal aantal gebruikers in Europa ligt momenteel rond de 4.000. Alle gebruikers samen hebben via GoSherpy al €180.000 gespaard. Daarmee hebben de gebruikers al 1.000 van hun doelen bereikt.

Over GoSherpy
De Nederlandse startup GoSherpy is opgericht door de Italianen Umberto Canessa, Chiara Lo Cascio en Bartolomeo De Vitis. GoSherpy heeft in 2018 meegedaan aan het Startupbootcamp Commerce Program in Amsterdam. De oprichters besloten daarop om hun startup in Nederland te vestigen, om volop te profiteren van de sterke fintech-community. Momenteel hebben ze €80.000 opgehaald van een Nederlandse angel investeerder voor een investeringsronde van €600.000.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht