Industry Wire

Geplaatst door AanUit.net

Nederlandse start-up brengt ‘Internet-of-Things’ in recreatiesector

WOERDEN – AanUit.net opent haar 1.000ste stroompunt en is daarmee een nieuwe manier voor het activeren en afrekenen van stroom en water op jachthavens en camperplaatsen. De dienst maakt hiermee een eind aan muntgeld, tokens, opwaardeerkaarten en hulp die via de receptie of havenkantoor regelmatig moet worden ingeroepen. Via een smartphone app of de internet site activeert de recreant eenvoudig zelf de voorzieningen bij aankomst. Betaling vindt plaats via een online factuur. Recreanten hoeven nooit meer teveel te betalen. De afrekening vindt namelijk plaats op basis van het werkelijke gebruik. Daarnaast zijn de AanUit.net voorzieningen via de AanUit.net kaart in de app te vinden. AanUit.net is inmiddels op weg naar haar 10.000ste klant en zet hiermee een grote stap in het innovatiever en toegankelijker maken van de recreatiebranche.

Recreatiebranche in rap tempo transformeren
De trend rondom selfservice is alles behalve nieuw. Consumenten zijn er steeds meer aan gewend om zaken zelf te regelen, zoals het boeken van een reis of online bankieren. Toch is het selfservice concept via de smartphone in de recreatiebranche een wereldprimeur. Het doel van de Nederlandse start-up AanUit.net is deze markt in hoog tempo te transformeren naar een selfservice concept. De recreant kan hiermee 24 uur per dag de voorzieningen bedienen en betalen.

Gasten waarderen het gebruikersgemak
Chris Lader, directeur AanUit.net: “Gebruikers staan centraal in onze selfservice bediening maar ook de aanbieder (haven/gemeente) van de voorzieningen heeft met AanUit.net flinke kostenvoordelen. Met de dienst willen we een impuls geven aan de vernieuwing van de recreatiebranche. Naast stroom en water kan het AanUit.net systeem veel meer schakelen en bedienen, zoals betalen van verblijf, toegang tot sanitair, slagbomen, vuilwaterpompen. Zelfs wasmachines en drogers werken met AanUit.net. De kracht zit in het gebruikersgemak. De recreant heeft het bedienen letterlijk in 1 hand. We krijgen hierop veel positieve reacties van recreanten. Zo ook tijdens de Nederlandse Camper Experience waar we onlangs aanwezig waren. Het heeft ons in het begin verbaasd maar bijna elke recreant gaat tegenwoordig op stap met zijn smartphone. Iedere dag zien we het aantal gebruikers en transacties groeien.”

Gemeenten zoals Amsterdam, Arnhem, Maastricht, Breda, Dokkum, Drachten en Vlaardingen bieden AanUit.net inmiddels al aan. Er zijn op meer dan 20 steden in Nederland met AanUit.net. Volgend jaar verwacht de start-up onder de naam YoreOn haar eerste locaties in Duitsland en Engeland te openen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht