Industry Wire

Geplaatst door Eurolutions

Nieuw kennisplatform over obligatiemarkt gelanceerd

Obligaties uit het mkb kunnen een aantrekkelijk rendement bieden. Toch zijn ze veel minder bekend dan aandelen of crowdfunding. Hoogste tijd om de obligatiemarkt de aandacht te geven die het verdient, vindt Dirkjan Vis, die het gelijknamige kennisplatform afgelopen maand lanceerde.

Obligatiemarkt.nl brengt vraag en aanbod van obligatieleningen in Nederland samen”, vertelt Vis, die signaleerde dat er nog geen soortgelijk platform bestaat in ons land. Afzonderlijke partijen waar investeerders obligaties kunnen kopen zijn er wel. Maar een verzamelplatform waar investeringsmogelijkheden samenkomen, dat is er nog niet.

Eerste kennisplatform voor mkb-obligaties

Obligatiemarkt.nl verstrekt zelf dus geen leningen, wil Vis nog maar eens benadrukken: “Het is een kennisplatform waar een zo volledig mogelijk overzicht van beschikbare bedrijfsobligaties te vinden is.” Het platform richt zich daarbij op mkb-obligaties.

Waar beursgenoteerde obligaties makkelijk kunnen worden gekocht en verkocht op de beurs, is de markt voor mkb-obligaties een stuk minder inzichtelijk. Bovendien zijn er genoeg obligaties van mkb-bedrijven met een aantrekkelijk rendement, aldus Vis.

Obligatiemarkt.nl brengt de bedrijfsleningen van verschillende aanbieders dan ook samen in één handig overzicht. Daarnaast informeert het platform investeerders over de verschillende soorten obligaties en de laatste ontwikkelingen in de branche.

Verzameloverzicht van interessante mkb-bedrijven

Banken zijn vaak terughoudend om mkb’ers krediet te verstrekken. Initiatieven waar meerdere geldverstrekkers een lening mogelijk maken, zitten daarom in de lift. Crowdfunding is al jaren sterk in ontwikkeling en maakt steeds vaker deel uit van grotere financieringen. Vis verwacht dat de obligatiemarkt deze trend zal volgen.

“Ervaren investeerders weten vaak wel waarin ze willen investeren en hoe ze deze obligaties kunnen bemachtigen. Maar als je net begint met investeren in obligaties, moet je de markt nog leren kennen. Op Obligatiemarkt.nl kun je je oriënteren op de mogelijkheden en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Nieuwste website van online uitgeverij Eurolutions

Eurolutions, het bedrijf achter Obligatiemarkt.nl, is al jaren als online uitgever actief. Met Ondernemen & Internet is het al 18 jaar online actief. Ecommercenews.nl volgde niet veel later. Eind vorig jaar nam de internetuitgeverij al het platform Crowdfundmarkt.nl over. Ook met de nieuws- en informatiesite Investeerders.nl heeft het bedrijf al de nodige ervaring opgedaan in de financieringsmarkt. Met de lancering van Obligatiemarkt.nl wil Eurolutions zich verder specialiseren in deze niche.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht