Industry Wire

Nieuwe bedrijfsversie van SafeNets SafeMonk verbetert beveiliging van Dropbox

Pernis, 21 oktober 2013 SafeNet, Inc. komt met een bedrijfsversie van zijn versleutelingsoplossing SafeMonk, die speciaal ontworpen is voor gebruikers van de file-sharing-dienst Dropbox. In juni van dit jaar introduceerde SafeMonk al de consumentenversie van dit product – de enige Dropbox-beveiligingsoplossing waarbij de data echt veilig is.

“Met SafeMonk for Enterprise zeggen CIO’s, CTO’s, CSO’s en andere IT-beheerders ‘ja’ tegen het gebruik van Dropbox binnen hun organisatie”, zegt Chris Holland, Chief Monk van SafeMonk. “Organisaties die SafeMonk for Enterprise gebruiken, profiteren van de eenvoud en functionaliteit van Dropbox en houden tegelijkertijd hun gevoelige data veilig en onder controle.”

Javvad Malik, Senior Analist Enterprise Security bij 451 Research: “In plaats van proberen de zogenoemde file-sharing-systemen voor consumenten te vervangen, kun je ook proberen met ze samen te werken. Als een bedrijf tienduizend Box- of Dropbox-gebruikers heeft zonder officiële toestemming, dan is het niet heel waarschijnlijk dat ze hiermee stoppen. Dus zoals de stelregel luidt: “If you can’t beat them, join them.”

Net zoals de consumentenversie is ook SafeMonk for Enterprise niet af te tappen. Dat betekent dat zowel SafeMonk als Dropbox geen inzage heeft in de sleutels die gebruikt worden om bestanden binnen SafeMonk te coderen of te decoderen. De sleutels die zijn opgeslagen op SafeMonk-servers, zijn gecodeerd met private en lokale sleutels van de gebruikers. Mocht er dus een inbreuk zijn op het Dropbox-systeem, dan zijn de sleutels van SafeMonk-gebruikers beschermd en de bestanden niet leesbaar.

Met SafeMonk for Enterprise kunnen bedrijven ervoor kiezen sleutels in te trekken per gebruiker of file share. Als toegang tot de sleutels wordt verwijderd, is de data onbruikbaar. Dit geeft de organisatie volledige controle over de toegang tot gevoelige data, ongeacht waar Dropbox het ook heeft opgeslagen. Bovendien bieden de beheerconsole en logging-mogelijkheden van SafeMonk for Enterprise de IT-afdeling activiteitenverslagen voor verbeterde inzichtelijkheid.

Om SafeMonk voor Enterprise te gebruiken, maakt een IT-beheerder simpelweg een Enterprise SafeMonk-account aan en zorgt voor de juiste werknemeraccounts. Als de applicatie wordt gedownload naar de pc of een ander apparaat van de werknemer, wordt naadloos een versleutelde SafeMonk-map aangemaakt in Dropbox. De SafeMonk-map is te gebruiken als elke andere map binnen Dropbox. Met SafeMonk for Enterprise monitoren en volgen IT-beheerders alles wat andere Dropbox-gebruikers delen, wijzen ze toegang toe en af op basis van de rol van de werknemer, en trekken ze toegang tot mappen en/of apparaten in. Zo zijn ze in staat het in- en externe beleid met betrekking tot databeheer te handhaven.

Om SafeMonk te proberen, ga naar: https://www.safemonk.com/enterprise_info. Bekijk de video’s: What is SafeMonk? & SafeMonk For Enterprise. Dropbox + Security Made Simple.

###  

Over SafeMonk
SafeMonk is een creatie van SafeNet Labs, een technologiebroedmachine die in 2012 werd opgericht door databeveiliger SafeNet, Inc. SafeNet Labs richt zich op het ontwikkelen van volgende-generatie oplossingen om een aantal van de grootste problemen op het gebied van informatiebeveiliging op te lossen. SafeMonk combineert niet af te tappen beveiliging met eenvoud, zonder invloed op het gebruik van Dropbox.

Over SafeNet, Inc.
SafeNet, Inc., opgericht in 1983, is een van de grootste bedrijven op het gebied van informatiebeveiliging ter wereld. Toonaangevende organisaties wereldwijd vertrouwen op SafeNet voor de beveiliging van hun meest gevoelige data. De datacentrische benadering van het bedrijf richt zich op de beveiliging van informatie gedurende de gehele levenscyclus: van het datacenter tot in de cloud. Meer dan 25.000 klanten in commerciële ondernemingen en overheidsinstellingen vertrouwen op SafeNet voor de beveiliging van, en de toegang tot gevoelige gegevens, het verminderen van risico’s, het toezien op naleving en het beveiligen van virtuele en cloud-omgevingen. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht