Industry Wire

Geplaatst door Stichting Marketing Tilburg

Nieuwe merkstrategie Marketing Tilburg moet meer fans voor de stad creëren

Tilburg, 17 juni 2024 – Een nieuwe look, een nieuw label én een nieuwe VVV. Het team van Stichting Marketing Tilburg heeft niet stilgezeten. Na zeven jaar vonden ze dat de het merk Tilburg een nieuw jasje verdiende. Een die beter past bij iedereen. Daarom lanceerden ze afgelopen vrijdag twee nieuwe websites én ging afgelopen zaterdag een nieuw informatiepunt open op het station.
Veelzijdig Tilburg, in Tilburg
Tilburg is heel veelzijdig legt Maartje Verschure – van Geel, strateeg & merkmanager van de Stichting uit. “Dat is prachtig want hierdoor voelen veel mensen zich thuis in onze stad. Maar wat maakt Tilburg nou ‘Tilburgs’?” Het antwoord zit in de inwoners volgens de marketeers, aangevoerd door Marc Meeuwis. De afgelopen jaren voerde Marketing Tilburg diverse labels voor doelgroepen zoals bezoekers, studenten en ondernemers. Niet onverdienstelijk overigens, want het marketingteam won er in 2023 ‘beste citymarketingorganisatie van Nederland’ mee. “Een mooie erkenning”, vindt Meeuwis. “Maar als marketeers moet je altijd bijschaven en in gesprek blijven met de doelgroepen én stakeholders. Na zeven jaar zijn wij als organisatie én als merk toe aan de next step. Geen verschillende labels meer, maar één overkoepelend en duidelijk merk voor de stad. Een merk waarmee iedereen zich kan identificeren, of je nu student, ondernemer of bewoner bent. Of alles tegelijk.” Dit nieuw merk heet in Tilburg. Een naam die staat als een huis, volgens de directeur. “Alles begint en eindigt met in Tilburg.” Als voorbeeld noemt hij ‘jezelf zijn…in Tilburg’ en ‘in Tilburg..zetten we de kunst gewoon op straat’.
Station Tilburg als nieuwe, fysieke plek
Naast dit nieuwe merk voor alle doelgroepen, opende Marketing Tilburg afgelopen zaterdag ook ‘de nieuwe VVV’ info in Tilburg, waarmee Tilburg en het merk zichtbaarder worden voor bezoekers en bewoners. Het ‘info in Tilburg’ informatiepunt is gevestigd op het station. “Een locatie waar zo’n 35.000 mensen dagelijks passeren en centraal in de stad”, geeft Meeuwis aan. Dit ‘uithangbord van de stad’ is ingericht met de nieuwste digitale snufjes en met een knipoog. Wandelroutes kies je door een wandelschoen op te pakken, een zogenaamd ‘lift & learn’ scherm, kunst trek je uit een snackmuur én je koopt er producten van Tilburgse makers. Meeuwis: “We vonden het belangrijk met lokale partijen te werken, we verbinden van nature met anderen, dat zit in ons Tilburgse DNA. Door samen te werken, zijn we daadkrachtig en maken we kleine dingen groot.” Naast een fysieke plek, is er sinds vrijdag ook een online plek met praktische informatie over een bezoek aan Tilburg: infointilburg.com.
De Tilburgse manier
Die Tilburgers, die maken het merk, volgens marketing Tilburg. Is het zo’n uniek volk dan? “We zijn onze unieke zelf en willen ook zo gezien worden”, legt Verschure – van Geel uit. “We doen ons niet anders voor. Ons DNA is ons merk en samen te vatten in de volgende formule: Sociaal X Experimenteel = Creatie. Wij zijn dan ook scherp in de keuzes die we maken. Alles wat we doen, doen we met ons DNA in het achterhoofd. We werken aan meerdere thema’s tegelijk om zo de stad, samen met partners, verder te brengen. En we werken mee aan zaken in de regio die bijdragen aan het vestigingsklimaat van Tilburg. Thema’s als talentbehoud, kunst en cultuur, groen, duurzaamheid maar ook kennis en innovatie komen op het nieuwe platform intilburg.com ruimschoots aan bod. Op de Tilburgse manier, want Tilburg is als een patchwork aan verhalen. Een rijk mozaïek aan gebieden, plekken, mensen, evenementen en community ’s, die samenkomen als in een lappendeken. Die verhalen en mensen geven de stad kleur. We zeggen daarom ook: In Tilburg kleuren we onze eigen stad in.”
In Tilburg kleuren we de stad samen in
Deze gedachte is in samenwerking met Tilburgs bureau Toffey, ontwikkelt in een merkcampagne, ‘In Tilburg kleuren we de stad samen in’, die uitnodigt om Tilburg te ontdekken door de verhalen van haar inwoners. Eind juni en begin oktober zijn de verhalenvertellers, waaronder bijvoorbeeld Dirk Stolk (013, Het Moment), Frits Mahovic (LiveWall, Wave) en Kelly (Tweedehands het Festival) zichtbaar op de digitale schermen van alle NS-stations en in abri’s van Utrecht tot Maastricht. “Daarnaast kan men via de sociale mediakanalen van in Tilburg en op het platform tot eind 2024 vijftien verhalen lezen en zien die verschillende perspectieven bieden op hoe we Tilburg samen inkleuren. We zijn ervan overtuigd dat op deze manier nog meer mensen fan worden van onze stad.”
Inspirerende verhalen over Tilburg vind je op intilburg.com, praktische informatie over de stad vind je op infointilburg.com
————————————————————-

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht