Industry Wire

Geplaatst door City Estate

Nieuwe vastgoed startup ontwikkelt abonnementsmodel voor de verhuurmarkt

Met in ieder kwartaal van 2020 een stijging van de gemiddelde vierkante meterprijs, een structurele verschuiving van kopen naar huren onder jongvolwassenen en een toename van het aantal huurwoningtransacties blijft het beleggen in woningen populair.

Dit stelt de vastgoed startup City Estate, die zich heeft gespecialiseerd in zowel het verhuren als beheren van woningen door heel Nederland. Jongvolwassenen kiezen er steeds vaker voor een woning te huren waardoor het aantal jonge mensen met een koopwoning in hoog tempo afneemt. Cody Hochstenbach, stadsgeograaf van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft dit op basis van nieuw onderzoek geconcludeerd samen met collega Rowel Arundel. Verder toont dit onderzoek een structurele verschuiving aan van kopen naar huren onder jongvolwassenen. Waarbij de afname het sterkst is onder eind twintigers en begin dertigers. In 2011 had 52% van alle 29-jarigen een koopwoning, in 2018 nog maar 43%.

Vernieuwing in de verhuurmarkt
Door de stijgende markt in huurwoningen is de verhuurmarkt ook aan vernieuwing toe, concludeert Reinier Derksen, eigenaar van City Estate. In andere markten zoals voedsel (HelloFresh), verzorgingsproducten (Boldking) of bijvoorbeeld schoonheidsproducten (Goodiebox) is het abonnementsmodel een succes gebleken. City Estate is in dit gat gesprongen en heeft een abonnementsmodel ontwikkeld, waarbij er geen sprake is van eenmalige kosten zoals een courtage. Voor een vast bedrag per maand hebben zij geen omkijken meer naar hun vastgoed en regelt City Estate alles van verhuur tot dagelijks beheer. Derksen: “De momenteel nog vrij traditionele en conservatieve vastgoedmarkt proberen wij met ons nieuwe model te vernieuwen”.

Dealvolume van de woningbeleggingen zijn toegenomen
De website PropertyNL heeft begin augustus de voorlopige cijfers over het aantal transacties van eerste halfjaar van 2020 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat het eerste halfjaar voor meer dan € 5 mrd aan huurwoningtransacties is gemeld, ten opzichte van € 4,1 mrd vorig jaar. Daarnaast is er een groot verschil te zien met de vorige crisis. Het beleggingsvolume van woningen viel toen direct ver terug. In de gehele periode 2008-2013 werd er minder geïnvesteerd in huurwoningen dan nu in het eerste halfjaar van 2020. Met de in dit artikel genoemde cijfers en ontwikkelingen kan Derksen niets anders concluderen dan dat zijn bedrijf de komende periode op voldoende aandacht van vastgoedbeleggers kan rekenen.

Website: www.cityestate.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht