Nieuwe wereldwijde campagne van EPOS onthult hogere vraag naar premium audio na pandemie

Het premiummerk EPOS, dat hoogwaardige audio- en video-oplossingen biedt, is vorig jaar wereldwijd aanwezig geweest met de campagne “Bad Audio is Bad Business”. Een subcampagne met de naam “Professional as always” is nu gelanceerd als een tweede fase die de tools voor hybride werk en virtuele samenwerking van EPOS promoot. Het bouwt voort op een interessant nieuw onderzoek van EPOS* dat op zichzelf de aandacht zou moeten trekken van de doelgroep van professionals, aangezien het grote verschillen aan het licht brengt tussen besluitvormers en werknemers wat betreft de verwachtingen voor het toekomstige werkleven.
De bevindingen worden gedistribueerd via originele content in uitgebreide betaalde hoofdartikelen die traditionele marketingtools zoals video en display ondersteunen met inzichtelijk onderzoek en ze naar een geheel nieuw niveau tillen. De campagne wordt wereldwijd samengesteld en beheerd door Amplify 360, onderdeel van Verizon Media in Kopenhagen.
Met deze nieuwe subcampagne blijft EPOS effectief gebruik maken van hun merkimago en productlijn van uitgebreid onderzoek, waarbij ze duidelijk hun begrip van de markt waarin ze actief zijn communiceren. Het plaatst EPOS in het middelpunt van het dagelijkse werkleven door naast hun premium productlijn ook de bevindingen die bedrijven kunnen gebruiken bij het beheer van hun bedrijf na de pandemie te presenteren.
De campagne bevat veel interessante bevindingen. Zo is er onder professionals brede overeenstemming dat hybride werken nieuwe kansen biedt. Als het echter gaat om de aard van het werk na de pandemie, bestaat er nogal wat discrepantie tussen de besluitvormers van het bedrijf en de werknemers. Meer dan de helft (53%) van de wereldwijde besluitvormers verwacht dat de meeste werknemers op kantoor zullen werken, terwijl slechts 26% van de werknemers hier hetzelfde over denkt.
Afgezien van alle verschillen, toont het onderzoek aan dat meer bedrijven willen profiteren van de tijd- en kostenvoordelen van virtuele vergaderingen in plaats van op locatie. Het missen van belangrijke informatie die door klanten wordt gedeeld, of vragen of ze zichzelf kunnen herhalen tijdens virtuele vergaderingen, schaadt de relaties met klanten en vormt een barrière voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Sterker nog, 60% van de besluitvormers gelooft dat beter geluid hen zal helpen klanten te behouden, terwijl 71% gelooft dat beter geluid verloren pitches in de toekomst zal helpen voorkomen.
Het onderzoek wijst er ook op dat onze vraag naar superieure audio tijdens de pandemie is verschoven. Aan het begin van de pandemie waren audiostoringen in vergaderingen heel gewoon en waren de meeste mensen vergevingsgezind. Maar naarmate de wereld gewend raakt aan een “nieuw normaal” zijn de verwachtingen veranderd. Mensen hebben niet zoveel geduld voor suboptimale virtuele vergaderingen als begin 2020, en het beschikbaar stellen van hoogwaardige audio- en videotechnologie voor werknemers is essentieel voor een soepel draaiend bedrijf. Degenen die nu de juiste audiotechnologie gebruiken, hebben een concurrentievoordeel omdat ze efficiënter en professioneler kunnen zijn en de klantervaring kunnen verbeteren.
Voor EPOS zijn deze conclusies de brandstof van hun relevantie in de markt, en daarom is het onderzoek een essentieel onderdeel van de campagne. Het maakt ook gebruik van de boodschap van de eerste campagne, “Bad Audio is Bad Business”, en de missie van EPOS om slechte audio op werkplekken te elimineren. Verschillende facetten van het onderzoek worden gepubliceerd met originele content, in samenwerking met media zoals MIT, The Economist, TechCrunch en The Verge. Met de digitaal gedistribueerde hoofdboodschap en displaybanners met de premium audio-oplossingen van EPOS als opener, vormen de betaalde hoofdartikelen de ruggengraat van de campagne die de uitdagingen met professionele audio aanpakt die bedrijven tegenkomen in het dagelijkse werk, nu en na de pandemie.
Amplify 360 van Verizon Media zorgt opnieuw voor het beheer en de distributie van de campagne, die wederom premium betaalde content heeft als een essentieel onderdeel van de distributiestrategie. Eerdere campagnes omvatten betaalde hoofdartikelen in media als The Wall Street Journal, Forbes en South China Morning Post. Deze keer selecteerde Amplify 360 zorgvuldig media zoals TechCrunch en MIT als de perfecte platformen voor de bevindingen, die zijn geplaatst als redactionele branded content. De betaalde content wordt ondersteund door PR en een strategie voor digitale mediaplatformen die ervoor zorgt dat EPOS top-of-mind wordt bij de consument. Naarmate de campagne zich verder ontwikkelt, zullen meer betaalde partnerschappen met wereldwijde media worden geïntegreerd en aangekondigd. De campagne bevat ook Powered by Audio, een podcast van EPOS. In aflevering 8, “Where will audio take us next?”, wordt de toekomst van werken besproken.
“Betaalde partnerschappen zijn een essentieel onderdeel van onze strategie voor het lanceren van een merk, omdat ze ons in staat stellen om blootgesteld te worden aan het publiek van reeds gevestigde merken en EPOS geloofwaardiger te maken”, legt Brynhild Vinskei, Head of Global Marketing van EPOS Enterprise, uit. “De campagne is ontworpen als een parallelle communicatiestrategie. Terwijl het ene gedeelte onze premium audio-oplossingen presenteert, schetst het andere de op onderzoek gebaseerde verwachtingen voor het toekomstige werkleven en de audio-oplossingen die essentieel zijn voor een soepel lopend bedrijf. Omdat deze twee paden hand in hand gaan en elkaar ondersteunen, positioneren we ons nog sterker in de zeer competitieve markt van vandaag. Met deze campagne communiceren we een duidelijk begrip van de huidige arbeidsomstandigheden en hoe we kunnen bijdragen aan het toekomstige succes van bedrijven”, besluit ze.
“Onze samenwerking met EPOS is een voorbeeld van het gebruik van betaalde partnerschappen die Amplify 360 biedt als een geïntegreerd onderdeel van de wereldwijde distributiestrategie die we implementeren voor internationale merken. Het verbetert zowel de boodschap van de campagne als het merkimago door de doelgroep te bereiken via erkende en vertrouwde media zoals Yahoo, TechCrunch, New York Times, FastCompany en in deze specifieke campagne bijvoorbeeld The Economist,” Jesper Laumand, Managing Director Nordics & Netherlands van Verizon Media, legt uit: “Het succes van Amplify 360 wordt gedreven door de wereldwijde benadering van planning en uitvoering, waarbij het begrijpen van wereldwijde gemeenschappen en synergieën tussen verschillende markten, culturen en mediaplatforms de sleutel is. Mediaplanning is verschoven van lokaal geworteld naar een veel globaler en dynamischer proces dat past bij het huidige medialandschap en hoe consumenten omgaan met content. Het voordeel van verdiende media en impact op de consument is enorm, wanneer merken de juiste tijd en middelen vrijmaken voor serieus wereldwijd beheer van merkcampagnes, zowel vanwege de overloopeffecten tussen markten, maar ook vanwege de overloopeffecten tussen verschillende kanalen, zoals betaalde redactionele partnerschappen, distributie van video en audio, performance advertising enz. EPOS begrijpt dit heel goed en heeft er goed aan gedaan om deze synergieën te benutten om zowel de lokale als de wereldwijde output te optimaliseren: de indrukwekkende resultaten van het afgelopen jaar zijn hier een sterk bewijs van.”
De eerste campagne van EPOS, begin 2020, slaagde erin een marktaandeel van 7% te creëren binnen het blootgestelde publiek. Deze campagne wil het marktaandeel en de naamsbekendheid nog verder vergroten.
*) Understanding Sound Experiences Report van EPOS en Ipsos
voor een uitwerking van de Amplify 360 distributiestrategie klik hier: https://www.verizonmedia.com/da/amplify360
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.