Industry Wire

Geplaatst door ANP Business

Nieuwswaarden centraal in nieuwe training Loo van Eck en ANP Business

Snel de aandacht trekken van journalisten en hun lezers: dat doel heeft een nieuwe training van Loo van Eck en ANP Business. De organisaties brengen hun kennis over pr en media samen in een training waarin woordvoerders en andere communicatieprofessionals aantrekkelijke content leren maken.

Veel contentmakers hebben als doel de zichtbaarheid en reputatie van hun organisatie te verbeteren. Dat kan door op te vallen bij relevante media. Zodat zíj hun boodschap verder verspreiden. Dit beter leren doen kan al jaren bij Loo van Eck (LVE), de grootste opleider in schrijven.

Met de driedelige training Zichtbaarder worden met persberichten, beeld en opiniestukken gaat LVE nu samenwerken met ANP Business, de zakelijke tak van persbureau ANP. Die biedt sinds kort ook trainingen aan, vanuit haar jarenlange ervaring met media. Die worden gegeven door praktijkdocenten met ervaring in de journalistiek.

Nieuwswaarden staan centraal in de drie dagdelen van de training: waar letten journalisten op als ze besluiten een verhaal te maken? Deelnemers die dit weten, leren die nieuwswaarden vervolgens te zien in hun persberichten, het beeld dat ze gebruiken bij hun content, en de opiniestukken die ze schrijven.

De training wordt in 2024 tweemaal aangeboden; te beginnen bij LVE in Ede, op 23 mei. Na de zomer is de training bij ANP in Den Haag. Dan zien deelnemers ook de ANP-redactie in actie. De redactie is inhoudelijk niet betrokken bij de training.

Martijn Jacobs, directeur en partner van LVE: “Deze samenwerking past bij onze ambitie om uit te groeien tot het grootste communicatiebedrijf van Nederland. Daar horen partners bij met een grote staat van dienst. Door de journalistieke insteek is deze training een mooie aanvulling op ons aanbod. Ik verwacht dat veel van onze klanten én de media al op korte termijn van deze samenwerking gaan profiteren.”

Martijn Bennis, algemeen directeur van ANP: “Als journalistieke organisatie staan we doorlopend in contact met de nieuwsmedia. Bij ANP Business gebruiken we dit bereik voor de distributie van nieuwswaardige content van derden. Het ligt voor de hand om ook onze kennis over effectief communiceren aan te bieden. Met een ervaren specialist als Loo van Eck bieden we een hoogwaardige dienst.”

Aanmelden voor de training kan via: www.anp.nl/training-zichtbaarder-worden-met-persberichten-beeld-en-opiniestukken

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht