Industry Wire

Geplaatst door imec

Onderzoeks- en innovatiehub imec investeert in digitale planningstool Prixo

Pittem, 20 januari 2021. De Gentse onderzoeks- en innovatiehub imec investeert in 2021 een bedrag van 50.000 euro in Prixo, de digitale planningstool voor bedrijven en kmo’s/mkb’s in België en Nederland. De investering gebeurt in het kader van imec.istart, een acceleratieprogramma van imec waarbij ze drie keer per jaar startups selecteren om te steunen in hun groei. Prixo won de open call van imec in het najaar van 2020 en krijgt in 2021 zowel financiële steun als coaching en begeleiding.

Prixo is een online planningstool waarmee bedrijven gemakkelijk grip krijgen op hun planning. Met de software hebben bedrijfsplanners altijd een glashelder, up-to-date overzicht op de werkplanning en kunnen ze gemakkelijk communiceren naar hun medewerkers. Prixo is bijzonder flexibel qua beheer en maakt het gemakkelijk om bij te sturen.

Al van bij de lancering in 2019 nam Prixo meteen een hoge vlucht, en het laatste jaar werd sterk gefocust op een versnelde groei. Zo werd eind vorig jaar met Sacha Vekeman van 247 Invest een eerste externe aandeelhouder opgenomen.
‘In 2021 wil Prixo die groeispurt verderzetten en blijven investeren in de planningstool’, vertelt CEO Pieter Supply. ‘In eerste instantie wordt er gemikt op groei in België en verdere internationalisering, met Nederland voorop.’

‘Een tweede speerpunt in de verdere ontwikkeling is de implementering van nieuwe technologie, zoals automatisering en AI in de tool’, voegt CTO Vincent Bibauw eraan toe. ‘Tot slot zullen we ook onze doelgroepen verder verbreden. Prixo wordt nu al gebruikt door bouwfirma’s, maatwerk- en tuinbouwbedrijven, maar alle bedrijven die projecten, taken, personeel en materiaal moeten beheren of uitsturen vinden in Prixo een efficiënt werkinstrument dat hun veel tijd en kosten kan besparen’, stipt COO Stephan Demeulenaere nog aan.

Met de kapitaals- en kennisinjectie van imec.istart krijgt Prixo in 2021 een flink duwtje in de rug om die ambities waar te maken. Sinds de lancering in 2011 hielp imec.istart meer dan 200 tech startups op verschillende gebieden om zich te ontwikkelen tot duurzame ondernemingen. Imec.istart stond in 2019 opnieuw in de top 5 van UBI Global’s World Top University Business Accelerators.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht