Industry Wire

Geplaatst door Fabrique

Online experience Dichter bij Johannes Vermeer wint goud bij European Design Awards en Dutch Interactive Awards

Amsterdam, 12 juni 2023 – De online tentoonstelling Dichter bij Johannes Vermeer valt opnieuw in de prijzen. Tijdens de uitreiking van de Dutch Interactive Awards op 8 juni wonnen het Rijksmuseum, Fabrique en Q42 een gouden DIA in de categorie Content. Het weekend ervoor ontving de online experience ook al een Gold Award en Best of Show Award tijdens de European Design Awards. Een mooie afsluiting na de afronding van de fysieke Vermeer-tentoonstelling én een kroon op de twintigjarige samenwerking tussen het museum en beide bureaus.

De Dutch Interactive Awards zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. De jury van de DIA roemde de innovatie en uitvoering van dit project:

“Deze case blinkt in deze categorie echt uit. Er is op een innoverende manier gebruikgemaakt van technologie in een sector waarin dit niet gebruikelijk is. De case voegt ontzettend veel toe omdat het de tentoonstelling overstijgt en een blijvend karakter heeft. De grid is zo opgebouwd dat het voor iedere bezoeker ook begrijpelijk is. De manier waarop dit project je digitaal langs de werken van Vermeer voert is mooi: het neemt je er echt in mee en de scherpte van de foto’s is indrukwekkend. Het is een case die niet alleen fantastisch is uitgevoerd, maar ook veel impact heeft gehad met een gemiddelde time on site van maar liefst 12 minuten én terugkerende bezoekers.”

Dichter bij Johannes Vermeer is een hoogwaardige online ontdekkingstocht door alle Vermeer-werken, verteld door acteurs Stephen Fry en Joy Delima. Hierbij is het voor het eerst mogelijk om bij een aantal werken tot op het kleinste detail in te zoomen. De online ontdekkingstocht ondersteunt de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit die dit jaar in het Rijksmuseum plaatsvond. De online ontdekkingstocht door Vermeers werk en leven zou net zo indrukwekkend moeten zijn als de tentoonstelling in het museum. Bedoeld voor iedereen, nationaal en internationaal, die de tentoonstelling niet kan bezoeken, het museumbezoek wilt voorbereiden of na een bezoek nog eens rustig wil nagenieten of zich verder wil verdiepen: https://www.rijksmuseum.nl/nl/johannes-vermeer.

Eerder dit jaar ontving de Vermeer-experience twee Webby Awards, ook wel de ‘Oscars van het internet’ genoemd. Het Rijksmuseum, Q42 en Fabrique werken al twintig jaar succesvol samen aan onder andere de website, Rijksstudio, de app en diverse digitale tours van het museum.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht