Industry Wire

Geplaatst door Oppo

OPPO’s eerste 5G smartphone ontvangt 5G CE certificaat

Rotterdam, 21 maart 2019 – OPPO heeft vandaag bekend gemaakt dat de eerste OPPO 5G smartphone het officiële 5G CE certificaat heeft ontvangen van CTC advanced GmbH. Het toestel heeft alle 5G CE tests doorstaan die zijn uitgevoerd door Sporton International Inc., een internationale autoriteit op het gebied van inspectie. OPPO is van plan om de nieuwe 5G-smartphone in de eerste helft van 2019 op de markt te brengen.

De nieuwe 5G smartphone van OPPO, die onlangs tijdens MWC 2019 werd gepresenteerd, is de eerste multi-frequency, multi-mode, én multi-EN-DC combinatie 5G smartphone die door CTC is goedgekeurd. De telefoon behoudt de voordelen van de n78-band toestel, waaronder meer bandcombinaties en bredere bandbreedte die internationaal kan worden toegepast.

Als integraal onderdeel van de commerciële lancering van de OPPO 5G-smartphone in Europa, bevestigt de CE-certificering dat het 5G toestel voldoet aan de EU-vereisten die bepaald zijn voor het betreden van Europese markten op onder andere het gebied van draadloze, elektromagnetische compatibiliteit, gezondheid en veiligheid.

Alen Wu, OPPO Global Vice President, Head of Business Overseas Markets zegt hierover: “Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van 5G voor OPPO. Door voortdurende technologische innovatie hebben we ons uitgebreid kunnen voorbereiden op de realisatie van de 5G smartphone-commercialisatie. OPPO kijkt uit naar verdere samenwerking met sterke partners zoals Sporton, waardoor 5G dichterbij komt voor consumenten.”

Mr. Ivan Xie, Chief of Operation and Engineering, Sporton International, Inc. vult aan, “Het verheugt ons om te zien dat OPPO’s 5G smartphone goed presteerde tijdens de verschillende tests. De resultaten onderstrepen de technologische vaardigheden van OPPO en zijn geweldig nieuws voor zowel de gebruikers als de industrie. Steunend op onze rijke ervaring in draadloze communicatie, zal Sporton blijven samenwerken met OPPO om de toekomst van 5G-connectiviteit in te luiden.”

Als voorvechter en pionier op het gebied van 5G-technologie is OPPO een van de aanjagers van de nieuwe generatie op het gebied van connectiviteit. Zo heeft OPPO onder andere bijgedragen aan standaardenonderzoek, software- en hardwareproductie en consumentinzichten en beschikt het bedrijf over een robuust ecosysteem van sterke partners. Het bedrijf heeft onlangs zijn ‘5G Landing Project’ gelanceerd met verschillende netwerkpartners om de commercialisering van 5G-producten en -diensten wereldwijd te versnellen.

Over OPPO
OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat producten biedt met innovatieve technologie. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008 heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan esthetiek.

OPPO startte het tijdperk van ‘’selfie beautification’’ en was het eerste merk dat smartphones lanceerde met 5MP en 16MP voorcamera’s. Ook was OPPO het eerste merk dat de gemotoriseerde roterende camera, ultra HD en de 5x Dual Camera Zoom-technologie introduceerde. In 2016 lanceerde OPPO de Selfie Expert F-serie en startte daarmee een trend binnen de smartphone-industrie.

In 2018 werd OPPO door IDC gerangschikt als het vijfde smartphonemerk wereldwijd. Momenteel is OPPO actief in meer dan 40 landen en regio’s en beschikt het wereldwijd over 6 onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van een beter leven voor klanten over de hele wereld.

Meer over OPPO Nederland is te vinden op de website, Instagram, Facebook en YouTube.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht