Industry Wire

Geplaatst door Poly

Poly benoemt Dave Shull tot President en Chief Executive Officer

Hoofddorp, 24 september 2020 – Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) (‘Poly’), een wereldwijd communicatiebedrijf dat authentieke menselijke connectie en samenwerking mogelijk maakt, heeft met ingang van 8 september 2020 Dave Shull benoemd tot President, Chief Executive Officer en lid van de raad van bestuur. Shull is de opvolger van Robert Hagerty, die sinds februari 2020 de functie van Chief Executive Officer ad-interim bekleedde. Hagerty blijft voorzitter van de raad van bestuur en zal zijn rol binnen de benoemings-, bestuurs- en strategiecommissies weer oppakken. Hij blijft ook voorzitter van de commissie voor fusies en overnames. Marv Tseu blijft vicevoorzitter van de raad van bestuur.

Hagerty: “Dave is een echte technologieveteraan. Zijn expertise op het gebied van wereldwijde bedrijfsvoering en telecommunicatie in combinatie met zijn uitgebreide leidinggevende ervaring en frisse inzichten maken hem tot een uitstekende leider voor Poly. Poly’s rijke technologische geschiedenis, de verschillende markten – van kantoren en callcenters tot consumenten, en onze bewezen focus op innovatie, bieden ons nu enorme kansen. De toevoeging van een enthousiaste, creatieve denker als Dave is het recept voor duurzaam succes en groei. Namens het bestuur heet ik Dave van harte welkom in de Poly-familie.”

Shull: “De COVID-19-pandemie heeft de wereld veranderd – vooral de manier waarop we contact hebben en verbinding maken met elkaar, zowel zakelijk als privé. Poly is al tientallen jaren toonaangevend op het gebied van het verbinden van teams, ongeacht hoe en waar. Zijn audio-, video- en softwarespecialisten creëren de beste communicatiemiddelen die geweldig klinken en fantastische video opleveren, en die betrouwbaar zijn en prettig in gebruik – zelfs voor de meest veeleisende gebruiker. We verwachten dat de verschuiving naar werk op afstand en de cloud een blijvertje is. De marktkansen als gevolg van de overal-kunnen-werken-revolutie zijn enorm. Dit is een cruciale tijd in de geschiedenis van Poly en ik ben blij dat ik tijdens deze transformatie leiding mag geven aan dit getalenteerde team.”

Over Dave Shull
Dave Shull was tot voor kort President en CEO bij TiVo Corporation, waar hij veel ervaring opdeed op het gebied van consumentenhardware en waar hij het imago van het merk TiVo nieuw leven heeft ingeblazen met een nieuw corporate verhaal en een baanbrekend streaming-product. Onder zijn leiding steeg de gecorrigeerde EBITDA van TiVo tussen het eerste kwartaal van 2019 en het tweede kwartaal van 2020 met 55 procent. Voordat Dave Shull TiVo leidde, was hij CEO van The Weather Channel. Hij beschikt over meer dan vijftien jaar leidinggevende ervaring in digitale media, commerciële marketing, bedrijfsvoering en telecommunicatie. Ook heeft hij wereldwijd veel ervaring opgedaan op het gebied van operationele transformatie, complexe businesspartnerships, bedrijfsontwikkeling en kapitaalmarkten. Voorafgaand aan zijn functie van CEO bij The Weather Channel bekleedde hij gedurende tien jaar verschillende leidinggevende functies bij DISH Network/EchoStar, waaronder Executive Vice President en Chief Commercial Officer, Senior Vice President Programming, Senior Vice President en Managing Director voor Asia-Pacific, en Vice President Operations. Dave Shull heeft een bachelor of arts-diploma van Harvard University en een MBA van Oxford University.

Over Poly
Plantronics, Inc. (‘Poly’ – voorheen Plantronics en Polycom) (NYSE: PLT) is een wereldwijd communicatiebedrijf dat authentieke menselijke connectie en samenwerking mogelijk maakt. Poly combineert legendarische audio-expertise en krachtige video- en vergadercapaciteiten om de afleidingen, complexiteit en afstand te overwinnen, die communicatie binnen en buiten de werkomgeving lastig maken. Poly gelooft in oplossingen die het leven makkelijker maken wanneer ze samen en met de diensten van onze partners werken. Onze headsets, software, deskphones, audio- en videovergaderingsopties, analytics en diensten worden wereldwijd gebruikt en zijn de toonaangevende keuze voor elk soort werkplek. Meer weten? Ga naar www.poly.com.

Poly, het propellerontwerp en het Poly-logo zijn eigendom van Plantronics, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht