Industry Wire

Geplaatst door Pro Carrier

Pro Carrier benoemt Europese leiding voor groeiende e-commerce- en koeriersactiviteiten

25 september 2023: Pro Carrier, de internationale e-commerce verzendspecialist, en onderdeel van DG International Group, heeft twee nieuwe senior teamleden aangesteld om de internationale e-commerce verzenddiensten in Europa te leiden. Dit maakt deel uit van een ambitieuze groeistrategie voor de lange termijn om een ​​van de grootste onafhankelijke internationale e-commerce-verladers in Europa te worden.

Lianne Robinson is gepromoveerd tot Head of Pro Carrier Europe. Ze was voorheen Head of Business Change en heeft meer dan tien jaar ervaring binnen de e-commerce-, pakket- en vrachtsector.
Lianne zal worden ondersteund door Mark Eldridge als European Strategy Advisor. Mark heeft eerder op senior niveau gewerkt voor bekende logistieke bedrijven in Nederland, waaronder Spring GDS en Post NL Cross Border Solutions. Hij heeft ruim acht jaar bij Royal Mail International gewerkt als General Manager Europa en Hoofd Commerciële Ontwikkeling.

Lianne over de Europese uitbreiding: “Dit zijn spannende tijden voor Pro Carrier en ons Europese team. In Groot-Brittannië zijn we de afgelopen twee jaar aanzienlijk gegroeid en hebben we een omzetgroei van meer dan 100% gerealiseerd. Ons team bevindt zich in een sterke positie om de snelgroeiende Europese e-commercemarkt te ondersteunen.”

De belangrijkste klanten van Pro Carrier bevinden zich in de mode-, sport- en gezondheids- en schoonheidsindustrie, waaronder enkele van de bekendste modemerken in het Verenigd Koninkrijk, zoals JD Sports, Ted Baker en Oh Polly.

Ryan Lucas, CEO van de DG International Group: “We kijken ernaar uit om het full-service pakketaanbod van Pro Carrier te versterken en ons Europese klantenbestand uit te breiden. We zijn ervan overtuigd dat we e-commerce-oplossingen kunnen bieden aan klanten in de hele regio en kunnen voortbouwen op onze internationale groeiplannen.”

Pro Carrier heeft e-commerce retailers geholpen bij het oplossen van problemen rond verhoogde beperkingen en controles aan de Britse grenzen na de pandemie en de Brexit door alternatieven te bieden die voorheen niet mogelijk waren. Ze hebben een unieke samenwerking met Hurricane Commerce en AEB SE, waardoor Pro Carrier vertragingen wegneemt die worden veroorzaakt door pakketten die bij de douane worden vastgehouden. Pro Carrier biedt ook live voortgang van de douaneafhandeling en leveringsgegevens voor hun klanten.
Dit heeft de klantervaring flink verbeterd, omdat ze de zekerheid kunnen bieden dat hun artikelen op tijd aankomen. Klanten profiteren verder van inzicht in alle leverings- en douanegegevens op één platform.

Als onafhankelijk bedrijf opereert Pro Carrier via een multi-carrier netwerk om de beste logistieke oplossingen in elke lokale markt te bieden en nieuwe klanten snel live te krijgen met hun plug-and-play-model. Ze richten zich op de consolidatie van Europese lijn- en ophaalroutes om de kosten en transittijden verder te verbeteren.

EINDE PERSBERICHT

Over Pro Carrier
Pro Carrier is voortgekomen uit de Brexit en werd gelanceerd om bloeiende e-commercebedrijven te helpen actief te blijven en pakketten door heel Europa te verzenden. De technologie wordt rechtstreeks in e-commerceplatforms geïntegreerd en helpt het aantal onbestelbare artikelen te verminderen en de douaneafhandelingen over de hele wereld te verbeteren.
Pro Carrier maakt gebruik van geavanceerde technologie via zijn eigen Horizon-platform, gecreëerd door interne experts. Het platform biedt klanten volledige transparantie via een dashboard waarmee ze het hele pakkettraject kunnen bekijken, eventuele problemen kunnen melden en snelle en gemakkelijke toegang tot gegevens mogelijk maken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht