Industry Wire

Geplaatst door Citrix

Publieke sector omarmt hybride werken, maar kampt met uitdagingen

Amsterdam, 8 februari 2022 – Ook bij overheden heeft hybride werken de toekomst, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Citrix onder 175 besluitvormers in de Nederlandse publieke sector. 87% meent dat hybride werken de weg voorwaarts moet zijn voor hun organisatie. 30% geeft zelfs aan dat het al permanent is ingevoerd. Maar ondanks deze positieve kijk op hybride werken, zijn er nog enkele obstakels die moeten worden overkomen.

Natuurlijk zijn de thuiswerkadviezen niet voorbijgegaan aan de publieke sector. Ook bij veel nationale en regionale overheden is de afgelopen periode veel vanuit huis gewerkt. En ook daar leidde dit tot het besef dat zowel thuiswerken als werken op kantoor voor- en nadelen heeft en dat daarom het beste van twee werelden bij elkaar moet worden gebracht.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want voordat hybride werken permanent kan worden ingevoerd, moet volgens de respondenten een aantal belangrijke uitdagingen worden overwonnen.

Hybride werkuitdagingen in de publieke sector
Verbinding zoeken met medewerkers lijkt een grote uitdaging te zijn: slechts 30% vindt dat hun organisatie begrijpt hoe ze hun medewerkers op afstand betrokken, gemotiveerd en productief kunnen houden. 39% geeft dan ook aan dat digitale tooling die samenwerking bevordert prioriteit moet hebben.

Maar ook als het gaat om technologie zijn er nog barrières die digitale transformatie – een voorwaarde voor hybride werken – tegenhouden. Zo geeft slechts 15% van de respondenten aan dat digitale transformatie vergevorderd is binnen hun organisatie, en dat terwijl 89% aangeeft dat digitale transformatie een topprioriteit is. Als obstakels voor verdere digitalisering worden securityrisico’s (33%) en een gebrek aan urgentie (32%) genoemd. Opvallend is dat 29% wet- en regelgeving als obstakel richting verdere digitalisering benoemt, terwijl 55% van mening is dat technologie hun organisaties juist kan helpen in compliance.

“Het is geweldig om te zien dat overheidsorganisaties hybride werken omarmen”, zegt Darren Fields, Area Vice President West- en Zuid Europa bij Citrix. “Door verdere digitale transformatie te prioriteren en medewerkers de juiste tools in handen te geven om op afstand samen te werken, kunnen ze de voordelen van nieuwe werkwijzen optimaal ervaren.”

Lees hier meer over Citrix’ IT-oplossingen voor de overheid

Een executive summary van het onderzoeksrapport is beschikbaar voor meer informatie. Je kunt deze opvragen via citrix@clarity.pr.

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) bouwt veilige en uniforme workspace technologie waarmee organisaties het beste uit hun mensen kunnen halen en hen overal een consistente werkomgeving kunnen aanbieden. Met Citrix krijgen gebruikers een soepele werkervaring en heeft IT een uniform platform om diverse technologieën in complexe cloudomgevingen te beveiligen, te beheren en te controleren. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.nl/ of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht