Industry Wire

Geplaatst door Qlik

Qlik zet AWS in om duurzaamheidsdoelen te bereiken met data-analyse

Amsterdam, 29 november 2023 – Qlik introduceert deze week tijdens AWS re:Invent 2023 zijn visie op de samenwerking met Amazon Web Services (AWS): een missie om bedrijven te ondersteunen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen door duurzaamheid te integreren met data-analyse. Samen met AWS slaat Qlik een nieuw pad in om technologische vooruitgang af te stemmen met dringende klimaatdoelstellingen.

“Data moeten meer zijn dan getallen en grafieken; het moeten aanzetten tot duurzame actie om doelstellingen te behalen. Door gebruik te maken van AWS bieden we bedrijven de kans om van statische rapportage over te stappen naar real-time, actiegerichte duurzaamheidsstrategieën voor het gehele bedrijf”, zegt Julie Kae, VP Duurzaamheid en DE&I, Executive Director van Qlik.

De stappen die Qlik zet om inzicht te verkrijgen in duurzaamheidsdata:

1. Optimaliseren van duurzaamheid met data
Met de integratiemogelijkheden van Qlik kunnen bedrijven direct milieubewuste beslissingen nemen en duurzaamheid integreren in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Een concreet voorbeeld hiervan is de Marketing Event Sustainability App, die Qlik zelf gebruikt en op AWS draait. Hiermee is het mogelijk om nauwkeurige ESG- en CO2-data te meten en te beheren om CO2-neutrale evenementen te organiseren.

2. Inzet voor net zero
Qlik zet zich in voor een duurzame toekomst. Wanneer bedrijven Qlik integreren met AWS, omarmen ze zowel geavanceerde technologie als een milieubewuste houding.

3. Mondiale impact
Qlik neemt stappen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken en ondersteunt instanties zoals de UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) bij het monitoren van mijlpalen voor het Klimaatakkoord van Parijs. Daarnaast draagt Qlik bij aan initiatieven van de World Health Organization (WHO), waarmee de omvang van hun wereldwijde bijdrage wordt benadrukt.

Qlik is een AWS Advanced Tier Services Partner. Deze benoeming bevestigt het uitgebreide en geïntegreerde productaanbod, waarmee bedrijven toegang hebben tot tools die technologie in lijn brengen met duurzaamheidsdoelstellingen.

Het volledige Engelse persbericht is hier te vinden.


BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Qlik
Qlik, met de recente toevoeging van Talend, levert een toonaangevend portfolio van oplossingen voor data-integratie, datakwaliteit en analytics. Dit omvat de vooruitgang op het gebied van real-time, AI, ML en automatisering. Organisaties investeren in data om de toenemende hoeveelheden en variëteiten aan data uit verschillende bronnen te begrijpen. De uitdaging is om de gegevens effectief te integreren, analyseren en erop te reageren en tegelijkertijd de betrouwbaarheid ervan te garanderen. Met meer dan 40.000 actieve klanten in meer dan 100 landen werken de oplossingen van Qlik met elke databron, doel, architectuur of methodologie. Hierdoor zorgt Qlik ervoor dat hun klanten altijd de gewenste data hebben.

www.qlik.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht