Industry Wire

Geplaatst door Liquidware

RAM innoveert zorgwerkplek met beheeroplossingen Liquidware

Amstelveen – 13 februari 2024 – RAM Infotechnology en Liquidware breiden hun bestaande partnership op het gebied van werkplekbeheer verder uit. Alle werkplekken van RAM Infotechnology zullen worden beheerd met behulp van de volledige Workspace Management suite van Liquidware.

Specialisme in de zorg
RAM Infotechnology staat bekend om haar specialisme op het gebied van ICT in de zorg. Met een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van public cloud, private cloud en netwerk services, bedient RAM duizenden klanten binnen de cure en care markt. De ICT binnen deze sector vraagt om flexibiliteit, een grote mate van beveiliging, personalisatie en natuurlijk kostenefficiëntie. Om zo’n gespecialiseerde werkplek te kunnen bieden heeft RAM haar eigen moderne werkplekconcept ontwikkeld op basis van een multi-cloud omgeving: eCumulus. Binnen dit concept worden alle services geïntegreerd (denk aan applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up) op basis van de specifieke situatie van de klant. Om deze moderne werkplek slim en kostenefficiënt te beheren zijn bestaande oplossingen zoals Intune en maatwerk scripts niet voldoende, en kiest RAM voor de totale Workspace Management Suite van Liquidware.

Drie oplossingen met maar één doel
De Workspace Management Suite van Liquidware voorziet in alle componenten voor efficiënt werkplekbeheer en bestaat uit drie oplossingen. RAM maakte binnen de cloud-werkplek al langer gebruik van de User Environment Management oplossing ProfileUnity, Hiermee worden gebruikersprofielen overdraagbaar, wat in het geval van shared devices (veelvoorkomend binnen de zorg) en hoge beveiligingseisen (denk aan NIS-2) diverse voordelen oplevert. Het partnership wordt nu uitgebreid met de inzet van FlexApp en Stratusphere UX. FlexApp is een application layering oplossing en biedt o.a. de mogelijkheid om Microsoft App-V packages eenvoudig te migreren voordat de extended support van App-V in April 2026 verlopen is. Stratusphere UX is een digital experience (DEX) monitoring oplossing voor performance validatie en diagnostiek.

Uniformiteit versus maatwerk
Johan Miedema, interim CEO RAM Infotechnology: “wij bieden onze klanten verschillende klassieke én moderne werkplekconcepten die volledig aansluiten bij de werkprocessen, persona’s en applicatievolwassenheid van de organisatie. Dit vraagt echter wel wat van ons beheerteam, aangezien we zo’n 70.000 gebruikers beheren. Het feit dat Liquidware’s oplossingen platformonafhankelijk en multi-tenant kunnen worden ingezet, sluit naadloos aan bij onze strategie. Zo kunnen we een optimale balans creëren tussen flexibiliteit voor de klant en uniform beheer aan de achterkant. Bovendien krijgen we nu veel meer grip op de gebruikerservaring, immers: meten is weten. We hebben de afgelopen jaren al heel prettig samengewerkt met Liquidware dus ik kijk uit naar de komende jaren!”

Langdurige relatie
Morteza Esteki, VP Sales EMEA bij Liquidware: “we werken sinds 2019 al nauw samen met RAM Infotechnology en ervaren dat als heel positief. Ik ben dan ook blij dat we onze samenwerking verder gaan verdiepen en daarmee nog meer klanten in de zorgmarkt kunnen bedienen. De combinatie van onze drie oplossingen heeft bewezen een vliegwieleffect te hebben op het gebied van het vereenvoudigen en efficiënter maken van beheer en ik ben trots dat we dit bij RAM mogen laten zien!”

Over Liquidware:
Liquidware is dé specialist in Digital Workspace Management voor moderne werkplekken. De oplossingen van Liquidware voorzien in alle componenten voor efficiënt werkplekbeheer en een ultieme gebruikerservaring over alle werkplekken – fysiek, virtueel, DaS of cloud. Organisaties over de hele wereld maken gebruik van Liquidware-oplossingen om de tijd die wordt besteed aan het werkplekbeheer drastisch te verminderen en tegelijkertijd een betere security, flexibiliteit en schaalbaarheid te bereiken. Ondersteunde platforms zijn fysieke Microsoft omgevingen, Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD), Windows 365 Cloud PC, Remote Desktop Service (RDS), Citrix Virtual Apps and Desktops, VMware Horizon, Amazon WorkSpaces (AWS) en Nutanix Frame. Voor meer informatie: www.liquidware.com

Over RAM Infotechnology:
RAM Infotechnology is dé ICT partner voor zorgoroganisaties. Voor klanten van RAM Infotechnology is ICT een essentieel hulpmiddel, geen core business. Zij kiezen bewust voor ICT uitbesteden. ICT biedt zoveel kansen. Het is onze ambitie die te realiseren. Daarom leveren wij, vanuit ons eigen datacenter, private en public cloud-diensten. Volledig op maat voor hosting en beheer van applicaties, (mobiele) werkplekken en netwerken. Wij zorgen voor de juiste balans tussen regie en uitvoering. Betrokken en betrouwbaar is de basis van onze services.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht