Industry Wire

Geplaatst door Readly

Readly breidt zijn Duitse portfolio uit met regionale kranten

Readly, de Europese marktleider voor digitale tijdschriften en kranten, breidt zijn krantenaanbod uit met meer regionale content. Alle 20 lokale edities van BILD, de WELT AM SONNTAG-edities voor Hamburg, Beieren en Noordrijn-Westfalen, evenals WELT Hamburg en alle 16 regionale edities van Sächsische Zeitung van TAG24 NEWS Deutschland zijn aan het platform toegevoegd. Het verbreden van de krantenportfolio blijft een strategische focus voor Readly in de DACH-regio.

Readly-abonnees hebben nu toegang tot zeven nationale Duitse kranten en 52 regionale titels, inclusief lokale edities. Sinds 2013 zijn er een aantal dagbladen beschikbaar op Readly, maar in 2021 begon een strategische focus om het portfolio te vergroten. Op dit moment zijn er meer dan 37 landelijke kranten en 220 regionale titels en lokale edities beschikbaar op het platform, in alle markten.

“Een van onze aandachtspunten is om onze gebruikers te voorzien van een breed scala aan kranten, inclusief lokaal en regionaal nieuws. Uit onze gegevens blijkt dat er een groeiende vraag is naar nieuwsinhoud op het platform en dat kranten zoals B.Z, WELT, Rheinische Post en Sächsische Zeitung populair zijn bij lezers. Sinds de komst van kranten is de gemiddelde leestijd per maand gestegen. Uit de gegevens blijkt dat dit een positief effect heeft op het lezen van tijdschriften in samenvallende categorieën zoals Nieuws & Politiek en Business & Financiën, waar ook het lezerspubliek toeneemt”, vertelt Jan-Sebastian Blender, Head of Content bij Readly.

Gebruikers kunnen de lokale edities vinden in de krantencategorie op Readly, of door te zoeken op de titels. Als gebruikers bijvoorbeeld naar BILD zoeken, worden de afzonderlijke regionale edities van de publicatie voor Baden-Württemberg, Dresden, München, Westfalen enz. direct op de resultatenpagina weergegeven. Dit helpt gebruikers niet alleen om content snel te vinden maar genereert ook waardevolle gegevens over gebruikersgedrag.

“Met onze analysetools kunnen uitgevers beter inzicht krijgen in het publiek en hun leesgedrag van regionale titels. Misschien bereikt hun probleem in Beieren bijvoorbeeld vooral een ouder lezerspubliek, terwijl het in Brandenburg eerder een jongere doelgroep bereikt. Uitgevers kunnen deze kennis nu gebruiken om hun aanbod nog meer op maat en gerichter aan te passen”, aldus Jan-Sebastian Blender.

Vanaf nu zijn de nieuwe regionale titels beschikbaar op Readly, naast 6.300 tijdschriften als onderdeel van het digitale ‘all-you-can-read’-abonnement.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht