Industry Wire

Geplaatst door Red Hat

Red Hat benoemt Paul Cormier tot president en CEO

Amsterdam, 6 april 2020 — Red Hat, Inc., leverancier van opensourceoplossingen, maakt vandaag bekend dat Paul Cormier zijn nieuwe president en chief executive officer is. Cormier was voorheen Red Hat’s president Products & Technologies en volgt Jim Whitehurst op, die nu president van IBM is.

Sinds Cormier in 2001 bij Red Hat in dienst kwam, hebben zijn leiderschap en visie bijgedragen aan de belangrijkste strategieveranderingen van het bedrijf en de uitbreiding van het producten- en dienstenportfolio. Zo heeft Red Hat het pionierwerk met betrekking tot het abonnementsmodel dat Red Hat transformeerde van een opensourcedisruptor tot een steunpilaar voor bedrijfstechnologie aan Cormier te danken. Red Hat Linux veranderde van een vrij te downloaden besturingssysteem naar Red Hat Enterprise Linux, het toonaangevende Linux-platform voor bedrijven dat vandaag de dag door meer dan 90 procent van de Fortune 500-organisaties wordt gebruikt.

Cormier was bij meer dan 25 overnames bij Red Hat betrokken. Deze overnames hebben er voor gezorgd dat het bedrijf veel verder is gekomen dan zijn Linux-wortels en droegen bij aan de realisatie van een volledige, moderne IT-stack op basis van opensource-innovatie. Door de beschikbaarheid van enterprise opensourceproducten voor de hele technologie-stack en alle veranderende bedrijfsmodellen is open source een bron van innovatie in de software-industrie geworden. Dit resulteert in een snellere vooruitgang dan propriëtaire leveranciers zouden kunnen bieden.

Cormier is al meer dan tien jaar een voorstander van de open hybride cloud. Die biedt klanten de flexibiliteit om elke app te leveren, waar dan ook en op elke infrastructuur, van de ‘edge’ en bare metal tot meerdere publieke clouds. Deze visie hielp bij het neerzetten van Red Hat OpenShift als basis van hybride cloud-implementaties in verschillende industrieën. Cormier sloot ook een aantal baanbrekende samenwerkingen, waaronder met Microsoft, om een bredere keuze bij hybride cloud-implementaties te bieden. Verder speelde hij een belangrijke rol in de overname door IBM, waarbij hij zich richtte op de schaalvergroting en versnelling van Red Hat met behoud van de onafhankelijkheid en neutraliteit van het bedrijf.

Tijdens zijn dienstverband bij Red Hat hield Whitehurst toezicht op de uitbreiding en de toenemende invloed van Red Hat in de hele technologie-industrie, inclusief de groeiende inkomsten van meer dan $500 miljoen tot bijna $3 miljard voor het boekjaar 2018, evenals de baanbrekende overname van Red Hat door IBM voor $34 miljard in 2019. Onder zijn leiding werd Red Hat zes keer genoemd in de Forbes-lijst van “The World’s Most Innovative Companies” en in 2019 en 2020 in Fortune’s lijst van de Most Admired Companies. Naast zijn nieuwe rol als president van IBM wordt Whitehurst voorzitter van Red Hat, als opvolger van Arvind Krishna, die nu CEO van IBM is.

Quotes

Paul Cormier, president and CEO, Red Hat

“Toen ik bij Red Hat kwam, was het onmogelijk te voorspellen hoe Linux en open source onze wereld zouden veranderen, maar ze zijn echt overal. De transformaties die ik in onze industrie zie plaatsvinden zijn spannend, omdat ze nieuwe uitdagingen en kansen bieden. De kansen zijn voor Red Hat nog nooit zo groot geweest als nu. Ik ben vereerd dat ik het bedrijf mag leiden om onze klanten te helpen hun uitdagingen op te lossen en Red Hat in de voorhoede van de innovatie te houden.”

Arvind Krishna, CEO, IBM

“Red Hat staat synoniem voor open source en de hybride cloud – twee van de grootste drijvende krachten in onze sector. De technische vaardigheden, productexpertise en industrievisie van Paul maken hem de juiste leider om kansen te verzilveren en Red Hat’s voortdurende technologische innovatie en versnelde groei te bevorderen.”

Jim Whitehurst, president, IBM

“Na meer dan tien jaar nauw met hem samengewerkt te hebben, kan ik met een gerust hart zeggen dat Paul de voor de hand liggende keuze was om Red Hat te leiden. Hij is al bijna twee decennia de drijvende kracht achter de productstrategie van Red Hat, is nauw betrokken bij de koersbepaling van het bedrijf, en begrijpt als geen ander hoe klanten en partners het beste uit hun cloudstrategie kunnen halen. Hij heeft zich bewezen als leider en zijn toewijding aan opensourceprincipes en werkwijzen zal Red Hat niet alleen in staat stellen om gelijke tred te houden met de eisen van de zakelijke IT-wereld, maar ook om voorop te lopen als nieuwe technologieën mainstream worden. Het was mijn eer en voorrecht om een bedrijf te leiden met veel van de beste en slimste mensen uit onze branche en ik kijk er naar uit om te zien wat de Red Hatters onder leiding van Paul gaan bereiken.”

Extra informatie

 

Volg Red Hat

Over Red Hat, Inc.

Red Hat is ’s werelds toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een communitygedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity’s, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht