Industry Wire

Geplaatst door StoryTel

Romantische verhalen en luisterseries meest populair onder Nederlanders

Amsterdam, 1 december 2022 – De jaarafsluiting is een tijd van terug- en vooruitkijken. Een periode waarin we goede voornemens maken, om ze half februari vervolgens weer op te geven. Maar ook een periode waarin we terugblikken op het afgelopen jaar. In 2022 bewijzen luisterverhalen opnieuw hun populariteit onder de Nederlanders en is er een stijging te zien in de vraag naar luisterboeken en series. Samen met jou blikt Storytel terug op een jaar vol grappige, ontroerende en spannende verhalen in ‘A Year of Stories’: een lijst met de populairste boeken en schrijvers van 2022!

Liefde voor romantiek
Waar Nederlanders in 2021 veel meer misdaad en thrillers luisterde, zijn luisteraars nu gek op romantische verhalen. Na corona, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en onrustige economie kunnen wij Nederlanders wel wat extra liefde gebruiken. We zochten op grote schaal toevlucht in de romantische verhalen, romans en literatuur. Toch bleef misdaad ook populair en verovert nog steeds een mooie tweede plaats in de meest beluisterde genres.

Kort maar krachtig
Sommige luisteraars leven zich helemaal in door het luisteren naar een luisterboek met oneindig veel luisteruren. Andere houden enorm van luisteren, maar hebben een korte spanningsboog waardoor uren luisteren niet meer ontspannend is. Opvallend is dat 2022 het jaar is waarin Nederlanders graag luisterden naar verhalen in serievorm. Korte verhalen zijn enorm populair.

Top tien meest beluisterde boeken
1. Suzanne Vermeer – Roadtrip
2. Lucinda Riley – De liefdesbrief
3. Suzanne Vermeer – Spoorloos
4. Lucinda Riley – De geheimen van de kostschool
5. Nicci French – De gunst
6. Simone van der Vlugt – De zonde waard
7. Dai Carter – Nu of nooit
8. Mark Tigchelaar – Focus AAN/UIT
9. Suzanne Vermeer – Koraalrif
Top drie meest beluisterde auteurs
De vrouwelijke auteurs vielen net als vorig jaar goed in de smaak. De drie meest beluisterde boeken van 2022 werden alle drie geschreven door een vrouw.
1. J.K. Rowling
2. Lucinda Riley
3. Suzanne Vermeer
Top drie meest beluisterde voorlezers
Een luisterboek heeft een goed verhaal nodig, maar een aangename voorlezer mag ook niet ontbreken. Dit zijn de meest beluisterde voorlezers van 2022:
1. Stephen Fry
2. Jan Meng
3. Hymke de Vries
Over Storytel
Storytel is een abonnementsdienst voor luisterboeken en e-books. De app voor smartphone en tablet geeft voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang tot het luisteren of lezen van duizenden (luister)boeken. Naast (internationale) bestsellers zijn er ook luisterboeken op het platform te vinden die door Storytel zelf zijn geproduceerd: de Storytel Original.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht