Industry Wire

Ruckus Wireless lanceert met Ruckus ZoneFlex™ R700 ’s werelds eerste Wi-Fi accesspoint met 802.11ac en Beamflex+

Sunnyvale (CA), 18 maart 2014 – Ruckus Wireless (NYSE: RKUS) introduceert vandaag de Ruckus ZoneFlex™ R700, het eerste dual-band, dual-radio, three-stream indoor Wi-Fi accesspoint (AP) ter wereld. Ruckus ZoneFlex™ R700 is specifiek ontworpen voor de nieuwe 802.11ac-standaard in combinatie met de gepatenteerde Ruckus BeamFlex+™ adaptieve antennetechologie. Hiermee worden het bereik, de betrouwbaarheid en de snelheid van de Wi-Fi  verbindingen vergroot. Dit biedt grote bedrijven en serviceproviders de mogelijkheid betrouwbare Wi-Fi-diensten op gigabitsnelheid te leveren. Zo is een totale datasnelheid tot 1.75 Gbps mogelijk, 1.3 Gbps via de 5 GHz- en 450 Mbps via de 2.4 GHz-band, waarbij gebruik wordt gemaakt van 3 spatial-streams.

De Ruckus ZoneFlex™ R700 kan ingezet worden als zelfstandig AP of deel uitmaken van een centraal beheerde draadloze LAN (WLAN). De R700 is bij uitstek geschikt voor complexe en drukke Wi-Fi-omgevingen zoals vliegvelden, hotels, scholen, ziekenhuizen, magazijnen en plekken met veel bedrijvigheid.

Dankzij de gepatenteerde BeamFlex+™-technologie kan elke ZoneFlex™ R700 automatisch per data packet uit duizenden mogelijke antennepatronen de beste selecteren. Deze unieke eigenschap zorgt dat de Wi-Fi-signalen gefocust worden en automatisch voor elke cliënt over het snelste signaalpad gestuurd worden. Dit resulteert in een betere ontvangst op cliëntapparaten en in hogere datasnelheid op grotere afstanden.

BeamFlex+™ maakt het tevens mogelijk om horizontaal en verticaal gepolariseerde radiosignalen uit te zenden en te ontvangen. Dit levert betrouwbaardere Wi-Fi-verbindingen op met mobiele apparaten die afwisselend horizontaal en verticaal gebruikt worden.

Om de prestaties verder te verbeteren en de gebruiksbeleving te optimaliseren, maakt de Ruckus ZoneFlex™ R700 gebruik van een unieke kanaalselectiemethode, genaamd ChannelFly™. Dankzij deze onderscheidende kanaalselectiemethode gericht op capaciteit, wordt WiFi-storing voorkomen door continu het beste kanaal te voorspellen en automatisch te selecteren op basis van realtime en statistische capaciteitsanalyse van alle beschikbare RF-kanalen.

Door de adaptieve antennetechnologie per packet, de verscheidenheid in polarisatie en de techniek om actief kanalen te selecteren op basis van doorvoersnelheid, is de Ruckus ZoneFlex™ R700 als enige in staat om:

  • het bruikbare uplink- en downlinkbereik van de efficiëntere 256-QAM, geïntroduceerd bij de 802.11ac-standaard, te vergroten, waardoor de prestaties op grotere afstand verbeteren;
  • de Wi-Fi-signalen aan te passen aan de steeds veranderende positie en gerichtheid van cliëntapparaten, waardoor de cliëntverbinding veel stabieler is;
  • RF-storing te voorkomen door steeds de kanalen te selecteren met meer capaciteit en minder ruis.

De ZoneFlex™ R700 is compatible met bestaande 802.11a/b/g/n-apparaten en functioneert volledig via standaard 802.3af Power over Ethernet (PoE). Het is dus niet nodig om netwerk onderdelen te upgraden naar 802.3at (PoE+).

Een van de eerste gebruikers van de ZoneFlex™ R700 is de Sejong Smart School in Zuid-Korea. Bij de school zijn recent 500 ZoneFlex™ R700 accesspoints geïnstalleerd. “We zijn altijd erg onder de indruk geweest van de prestaties en betrouwbaarheid van Ruckus. Wij zijn ervan overtuigd dat Ruckus ook de slimste Wi-Fi-keuze is als het gaat om 802.11ac. De R700 is krachtig, biedt zeer veel mogelijkheden en is eenvoudig te installeren”, zegt Sung-jin Hong, officer van Sejong City office of Education, Republiek Korea (Zuid-Korea). “De eerste serie werkt erg goed en we kijken uit naar de verdere inzet die de uitzonderlijke gebruikersbeleving zal versterken.”

In combinatie met een Ruckus ZoneDirector™ Smart WLAN controller ondersteunt de ZoneFlex™ R700 een groot aantal enterprise WLAN-functies, zoals 802.1x-authenticatie, gastnetwerken, automatische uitrol van beleidsregels voor gebruikers en apparaten, cliënt en band-afstemming, prestatiedrempels per cliënt, blacklisting van cliënts, het creëren en installeren van dynamische preshared keys en draadloze indringingspreventie (WIPS).

Ruckus ZoneFlex™ R700 is vanaf nu verkrijgbaar.

802.11ac ‘Buy Up’-programma
Ruckus lanceert ook een speciaal 802.11ac ‘Buy Up’-programma. Klanten die tussen 1 mei 2013 en 3 maart 2014 een specifiek Ruckus ZoneFlex™ 802.11n Smart Wi-Fi indoor accesspoint hebben aangeschaft (zoals de ZoneFlex™ 7363, 7372, 7982 en 7962), kunnen vóór 30 juni 2014 hetzelfde aantal nieuwe ZoneFlex™ R700 accesspoints kopen tegen een zeer gereduceerde prijs. Meer informatie over het Ruckus 802.11ac Buy Up programma: http://bit.ly/1fGnXW2

Over Ruckus Wireless
Ruckus Wireless, Inc. (NYSE: RKUS) is een wereldwijde leverancier van high-end draadloze oplossingen voor de snelgroeiende markt van mobiele internetinfrastructuur. Het hoofdkantoor staat in Sunnyvale California (VS) en het bedrijf beschikt over een breed scala indoor en outdoor Smart Wi-Fi producten voor het MKB, Enterprise en ISP’s en heeft meer dan 30.000 eindgebruikers wereldwijd.

De Ruckus-technologie is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van de Wi-Fi capaciteit en dekking, waarbij veel uitdagingen zijn door de enorme groei in verkeer op draadloze netwerken door mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Ruckus heeft state-of-the-art innovaties op het gebied van draadloze spraak-, video- en datatechnologie uitgevonden en gepatenteerd, zoals adaptieve antennetechnologie die het signaalbereik uitbreiden, de datacapaciteit vergroten en interferentie voorkomen en daardoor een consistente en betrouwbare distributie bieden voor vertragingsgevoelige multimedia-content en –services over standard 802.11 Wi-Fi. Kijk voor meer informatie op http://www.ruckuswireless.com.

Ruckus, Ruckus Wireless, ZoneDirector, and ZoneFlex are trademarks of Ruckus Wireless, Inc. in the United States and other countries. All other product or company names may be trademarks of their respective owners.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht