Industry Wire

Geplaatst door Samsung Electronics

Samsung Knox krijgt CC-certificering voor hoge beveiliging op TV’s in 2024

Schiphol, 28 februari 2024 – Samsung Knox, de betrouwbare beveiligingssoftware die is geïntegreerd in de Samsung TV’s van 2024, heeft vóór de productlancering de Common Criteria (CC)-certificering behaald.

De CC-certificering is een wereldwijde standaard voor het beoordelen van de beveiligingsintegriteit van IT-producten en wordt in 31 landen[1] wereldwijd erkend. Dit is het tiende opeenvolgende jaar dat Samsung de CC-certificering behaalt voor Samsung Knox, de eersteklas beveiligingsoplossing die het bedrijf in zijn TV’s gebruikt. Dit jaar werd Samsung Knox al gevalideerd vóór de beschikbaarheid van de TV’s van 2024 voor consumenten.

“Nu ons leven steeds meer digitaal wordt, is het voor onze klanten essentieel dat hun persoonlijke gegevens veilig en privé blijven,” zegt Tonnie van Schijndel, Marketing Manager Televisie & Audio bij Samsung Benelux. “Daarom zijn we er trots op dat we al tien jaar op rij de CC-certificering hebben gekregen voor Samsung Knox op onze TV’s. Dit is een mooie erkenning van de voortdurende verbetering van onze beveiliging.”

De CC-certificering is in het leven geroepen om strenge integriteitsnormen voor IT-producten te garanderen. De efficiëntie van de evaluatie en de certificering wordt voortdurend verbeterd om het vertrouwen in de veiligheid van gecertificeerde IT-producten te vergroten. De certificering bestaat uit een Protection Profile (PP) en een Security Target (ST). Samsung Knox heeft succesvol voldaan aan de normen voor de certificering en de Security Target.

De CC-certificering benadrukt drie belangrijke beveiligingskenmerken van Samsung Knox:
• Tizen OS-monitoring: Samsung Knox detecteert in realtime potentiële dreigingen van hackers en meldt ongeautoriseerde wijzigingen in kritieke onderdelen van Tizen OS, het besturingssysteem van Samsung TV’s.
• Het blokkeren van Phishing-websites: Samsung Knox verifieert webpagina’s en blokkeert preventief alle phishing-sites om gebruikersgegevens en privacy te beschermen.
• Verbeterde bescherming van persoonlijke gegevens: Samsung Knox biedt waterdichte bescherming van gevoelige persoonlijke gegevens via een beveiligde verbinding met Samsung Knox Vault, een speciale processor voor beveiligingsfuncties[2].

Ga voor meer informatie over de Samsung TV’s van 2024 naar: Samsung.com.

[1] Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Maleisië, Nederland, Noorwegen, Polen, Qatar, Republiek Korea, Singapore, Spanje, Zweden, Turkije, Verenigde Staten, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Ethiopië, Finland, Griekenland, Hongarije, Indonesië, Israël, Nieuw-Zeeland, Pakistan, Slowakije, Verenigd Koninkrijk.
[2] Exclusief voor QN900D- en QN800D-modellen

Over Samsung
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen, en biedt een naadloos verbonden gebruikerservaring via zijn SmartThings-ecosysteem en open samenwerking met partners. Kijk voor het laatste nieuws op de Samsung Newsroom op http://news.samsung.com/nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht