Industry Wire

Geplaatst door DPDgroup

Samsung SDS sluit partnership met DPD en breidt hierdoor zijn logistieke diensten uit

Oirschot, 8 april 2020 – Samsung SDS sluit een strategisch partnership met pakketservice DPD en breidt hiermee zijn aanbod en betrouwbaarheid in transportoplossingen verder uit. Samsung SDS kan zijn klanten zo meer transportmogelijkheden aanbieden en versterkt zijn positie op de snelgroeiende e-commerce markt in Europa.

Samsung SDS breidt met deze partnership met DPD zijn last-mile dienstverlening uit. Samsung SDS kan nu expres en regulier wegvervoer aanbieden door heel Europa. De groeiende e-commerce markt zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven de aflevermogelijkheden binnen hun huidige service willen vergroten en klantgerichter maken. DPD speelt op deze wens in met de Predict-service. Deze service zorgt voor een optimale communicatie met de ontvanger. De ontvanger ontvangt bijvoorbeeld een melding wanneer het pakket wordt bezorgd met een tijdsvenster van 1 uur.

Eric Dietz, CEO bij DPD Nederland: “DPD is bijzonder blij met het nieuwe partnership met Samsung SDS. De e-commerce groeit hard en daar moeten wij en andere bedrijven op inspelen. Onze service is erop gericht om de bezorging zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken voor onze klanten. Dit doen we onder andere met Predict, een unieke DPD-service, waarbij bedrijven de communicatie naar de eindklanten optimaliseren. Daarbij staat bij ons CO2-neutrale bezorging van pakketten hoog in het vaandel. Wij streven er voortdurend naar om onze koolstofvoetafdruk terug te dringen en de resterende te compenseren.”
Mr. SeungBin Yim, president van Samsung SDS EU / CIS, zegt: “Samsung SDS breidt zijn logistieke diensten in de e-commerce markt snel uit. Door samen te werken met DPD kunnen we onze klanten nog meer mogelijkheden bieden op het gebied van transport. Vanaf nu kunnen we expres en regulier wegvervoer aanbieden.”

“Met deze samenwerking breiden we onze betrouwbaarheid verder uit in transportoplossingen, die worden aangeboden vanuit onze multi-user warehousing faciliteit in Tilburg. Dat DPD een transportnetwerk kan aanbieden dat geschikt is om meerdere items met batterijen te verwerken, is voor ons van extra toegevoegde waarde”, voegt Ward Brekelmans, Manager Business Development bij Samsung SDS EU / CIS, toe.

Over Samsung SDS
Samsung SDS is opgericht in 1985 en wordt algemeen erkend als de nummer één IT-onderneming in Korea. Met zijn innovatieve IT-technologie, ontwikkelde Samsung SDS in 2010 de geïntegreerde logistieke oplossing genaamd “Cello” en begon in 2012 met freight forwarding en contract logistics.
Samsung SDS heeft een omzet van ca. US $ 3,6 miljard (2018) en is actief in 38 landen met 61 locaties. www.cellologistics.com

Over DPDgroup
DPDgroup is de grootste internationale pakketbezorger in Europa over de weg. DPDgroup combineert innovatieve technologie met lokale kennis tot een flexibele en gebruikersvriendelijke service voor zowel verzenders als shoppers. Met haar toonaangevende Predict-service zet DPDgroup een nieuwe norm voor gebruiksgemak door klanten nauw bij de bezorging van hun pakket te betrekken.
Met meer dan 68.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 46.000 lokale Pickup-punten bezorgt DPDgroup elke dag 5,2 miljoen pakketten in 230 landen via haar merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup is de pakketbezorger van GeoPost, die in 2017 een omzet van € 6,8 miljard noteerde. GeoPost is onderdeel van Le Groupe La Poste. Voor meer informatie: www.dpd.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht