Industry Wire

Geplaatst door Databricks

SEGA Europe speelt om te winnen met Lakehouse-platform van Databricks

Amsterdam, 19 mei 2021Databricks kondigt vandaag aan dat SEGA® Europe, een wereldwijde leider in interactief entertainment, het Lakehouse-platform van Databricks gebruikt om de spelerservaring te personaliseren en zijn eigen machine learning-algoritme te bouwen waarmee het bedrijf videogames beter kan toesnijden op zijn ruim 30 miljoen klanten.

Tijdens de eerste lockdowns in 2020 werden een aantal SEGA Europe-titels, waaronder Football Manager™, ruim twee keer zoveel verkocht als het voorgaande jaar. Bovendien steeg in de loop van de coronapandemie het spelersaantal van verscheidene SEGA-titels met meer dan 50%. Dit leidde ertoe dat er veel meer geanonimiseerde data werd verzameld, waardoor het data science team speciale resources nodig had om dit enorme datavolume te verwerken, er zinvolle inzichten uit te halen en werkprocessen te optimaliseren.

Het Lakehouse-platform van Databricks heeft de spelerservaring voor klanten van SEGA Europe getransformeerd door:

  • Belangrijke statistieken te monitoren, waardoor SEGA Europe gebruikers kan segmenteren op verschillende speelstijlen, wat leidt tot meer gepersonaliseerde communicatie en interacties met spelers
  • Real-time data in te zetten voor community-activiteiten die de spelerservaring verbeteren en meer gepersonaliseerde interacties bieden
  • Het data team de tools te geven hun eigen machine learning-algoritme te bouwen om games beter toe te snijden op specifieke groepen spelers

“Het verbeteren van de spelerservaring staat centraal bij alles wat we doen. We zien Databricks als een belangrijke partner die ons helpt de volgende generatie van community gaming te ontwikkelen”, zegt Felix Baker, Data Services Manager, SEGA Europe.

Databricks is nu onderdeel van de kern van SEGA Europe’s data-omgeving. Het Lakehouse-platform maakt het leven makkelijker van zowel de data science- als de studioteams eenvoudiger, omdat datasets beschikbaar zijn in één gecentraliseerde omgeving. Dankzij Delta Lake, een opslaglaag in een open format die de basis vormt van een schaalbaar lakehouse, kunnen de teams van SEGA Europe automatisch datataken inplannen en ervoor zorgen dat workflows efficiënt en gestroomlijnd verlopen – van ruwe data tot output.

Stanley Wang, Data Scientist bij SEGA Europe: “Dankzij Databricks zijn we in staat om data science volledig te transformeren tot een belangrijke pijler van de besluitvorming binnen de organisatie. De notebook-omgeving stimuleert samenwerking in sterke mate, niet alleen binnen ons eigen datateam, maar ook met de datateams van de studio’s. Hierdoor kunnen we gemakkelijk ideeën en oplossingen bundelen. De krachtige machine learning-gerichte clusters zijn handig om snel omgevingen voor specifieke projecten op te zetten en te beheren.”

Het Lakehouse-platform van Databricks helpt organisaties innovatie te versnellen, door datateams bij elkaar te brengen binnen een open, schaalbaar platform dat al hun datagedreven use cases ondersteunt, van streaming analytics en AI tot business intelligence. Databricks biedt een moderne lakehouse-architectuur die data engineering, data science, machine learning en analytics verenigt binnen één enkel platform.

Over Databricks

Databricks is hét data- en AI-bedrijf. Meer dan 5.000 organisaties, waaronder Comcast, Condé Nast, Nationwide en H&M, vertrouwen op het open en geïntegreerde platform van Databricks voor data engineering, machine learning en analytics. Databricks wordt ondersteund door verschillende investeerders. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco en het bedrijf is opgericht door de initiatiefnemers van Apache Spark, Delta Lake en MLflow. Het is hun missie om datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Volg Databricks op Twitter, LinkedIn en Facebook voor meer informatie.

Voor meer informatie: www.databricks.com.

Over SEGA® Europe Ltd.

SEGA® Europe Ltd. is de Europese distributietak van de in Tokyo gevestigde SEGA CORPORATION, en een wereldwijde leider in binnens- en buitenshuis interactief entertainment. Het bedrijf ontwikkelt en distribueert interactieve entertainmentsoftwareproducten voor verschillende hardwareplatforms, waaronder pc’s, draadloze apparaten en apparaten die worden geproduceerd door Nintendo, Microsoft en Sony Interactive Entertainment Europe. SEGA is volledig eigenaar van de videogamestudio’s Two Point Studios, Creative Assembly, Relic Entertainment, Amplitude Studios, Sports Interactive en HARDlight. Ga voor meer informatie naar www.sega.co.uk

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht