Industry Wire

Geplaatst door Sentech

Sentech gaat partnership aan met in asset tracking gespecialiseerd Belgisch bedrijf

Per 1 augustus 2021 is Sentech B.V. uit Nieuwkuijk partner geworden van het Belgische bedrijf Sensolus. Sensolus ontwikkelt en produceert asset trackers die verbonden zijn met een open IoT-platform. Zo creëren ze tastbare inzichten voor procesoptimalisatie. Sentech neemt de verkoop, installatie en configuratie van deze tracking oplossing in Nederland op zich.

De container- en materiaalverhuurindustrie is afhankelijk van duizenden niet-verbonden fysieke assets die een kritische rol spelen in dagelijkse processen en workflows, zoals containers, trailers en transportverpakkingen. Een probleem waar veel bedrijven mee te maken hebben, is dat een deel van deze assets kwijtraakt en niet meer te traceren is. Het komt ook voor dat er informatie ontbreekt over het gebruik van een asset. Door een asset te voorzien van een tracker die is verbonden met internet, kan er bijna real-time gekeken worden waar de asset zich bevindt.

De asset tracker kan gecombineerd worden met allerlei sensoren om onder meer temperatuur en luchtvochtigheid in de container te meten. Deze mogelijkheid van sensorintegratie is één van de redenen waarom Sensolus een partnership met Sentech is aangegaan.

Filip van Lancker, Head of partnership van Sensolus, over de keuze voor Sentech: “De Sensolus-oplossingen zijn klant specifiek. Samen met onze partners creëren we een oplossing om logistiek management en productieprocessen te optimaliseren. Het Sentech team heeft de knowhow om complexe integratietrajecten aan te pakken. Hun aanpak en kwaliteit maakt dat ze een uitstekende partner voor Sensolus en voor onze gezamenlijke klanten in Nederland zijn.”

Marcel Figge, Managing director van Sentech over Sensolus als partner: “We gaan met Sensolus in zee omdat ze al jaren actief zijn in asset tracking. Ze kennen de kneepjes van het vak, van het ontwikkelen van betrouwbare hardware tot het uitrollen van een gebruiksvriendelijk applicatie platform. Hun oplossing biedt concrete optimalisatie-inzichten aan klanten.”

Sentech richt zich in de Nederlandse markt in eerste instantie op de markten afvalcontainers en materieelverhuur. Voor meer informatie kijk op onze webpagina www.sentech.nl/maak-jouw-….

Boilerplate

Sentech levert sensorkennis en -innovatie. Dat doen onze sensorexperts in de vorm van op maat gemaakte en slimme sensoroplossingen voor complexe meet- en regelvraagstukken van bedrijven. Ons werkveld is in vier marktsegmenten onderverdeeld, omdat spelers in deze branches andere eisen stellen aan sensortechnologie: automotive & heavy vehicles, healthcare & instruments, High Tech & robotica en agrotechnology & horticulture. Voor meer informatie: www.sentech.nl.

Sensolus is actief in industriële IoT en creëert transparantie in de supply chain en logistieke processen van bedrijven zoals Airbus, Atlas Copco en AB InBev. Onze klanten hebben honderden à duizenden waardevolle assets (trailers, containers, transportverpakkingen voor meermalig gebruik, etc.). Met onze makkelijk te installeren trackers en intuïtief platform bieden we klanten visibiliteit en waardevolle inzichten aan voor procesoptimalisatie. Voor meer informatie: www.sensolus.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht