Industry Wire

Geplaatst door KNX Basis

Smart Homes versterkt rol van domoticaprofessional

Eindhoven – Een nieuw begrip is geboren: De Smart Homes Academy, een leerschool voor de toekomstige domoticaspecialist. Een unieke aanpak die is samen te vatten in één woord: samenwerking! Smart Homes investeert in de professional door middel van cursusaanbod. Hier worden professionals gevormd tot specialist en slaat het een brug tussen installatie en technologie. Per mei trapt de Smart Homes Academy, in samenwerking met Hestia, af met een KNX basiscursus. Ambitieus als Smart Homes is, biedt de Academy ook een vervolg én verdieping middels de cursus: IP & Domotica. But first things first!

Kennis vergroten is een van Smart Homes pijlers, deze opleiding sluit perfect aan om het niveau van de domoticabranche te verhogen. Dit met het doel om deelnemers van de cursus zowel technisch als commercieel inzicht te geven in een installatie opgebouwd uit KNX componenten. Bij behalen van het examen zijn cursisten in staat om een KNX installatie uit te leggen en vanuit een oplossingsvraag te ontwerpen, realiseren en implementeren.

De Smart Homes Academy is bedoeld voor de professional die zich wil ontwikkelen tot gespecialiseerd vakman- of vrouw. De KNX cursus richt zich op service- en onderhoudsmonteurs, projectleiders, werkvoorbereiders en E-technischi. Daarbij wordt kwaliteit altijd scherp in de gaten gehouden, daarom hanteert de Academy maximaal acht deelnemers per cursus.

Samenwerking

“De KNX-cusus vormt een mooie start van de Smart Homes Academy maar we willen doorpakken. IP & Domotica staat als volgende op ons verlanglijstje maar in de toekomst zal zeker meer volgen. Momenteel voeren we met verschillende leden uit de Smart Homes Partnercommunity en ook externe partijen gesprekken over mogelijke samenwerking en opleidingsaanbod. We staan open voor alle ideeën dus wie wil samenwerken? Kom maar op!” Aldus Corien van Berlo, Algemeen directeur Smart Homes.

KNX Basis

Basiscursus, basisinfo. De cursussen van de Smart Homes Academy vinden plaats in Smart Homes woonplaats: Eindhoven. De opleidingen worden gehouden in het Evoluon, waar zich in de achtertuin tevens ook de (Smart Homes) Slimste Woning van Nederland bevindt. Deelname bedraagt € 1450,-. Dit is inclusief catering gedurende de cursusdagen en het examen. Data: maandag 22 mei, dinsdag 23 mei, maandag 28 mei, dinsdag 29 mei en vrijdag 2 juni.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht