Industry Wire

Geplaatst door Klippa

Softwarebedrijf Klippa betreedt de Amerikaanse markt ondanks corona-onzekerheid

Groningen en Amsterdam, 12 augustus 2020 – De Groningse scale-up Klippa, expert in het automatiseren van documentverwerking en OCR-technologie, betreedt vanaf vandaag de Amerikaanse markt. Het bedrijf opende eerder een kantoor in Amsterdam en wil nu actief worden in de VS. Het aannemen van de Amerikaanse Jesus Cruz als business developer is Klippa’s eerste stap in haar uitbreiding. Corona lijkt voor dit jonge bedrijf geen issue te zijn.

Wereldwijd voelen bedrijven de klap van het COVID-19-virus, maar de wereld van de digitalisering en automatisering bloeit. “Dit heeft deels te maken met het feit dat medewerkers niet langer handmatig data-invoer willen doen, maar ook met het feit dat organisaties door COVID-19 het gebruik van papieren documenten moeten terugdringen en fysiek contact zoveel mogelijk moeten beperken”, aldus Yeelen Knegtering, CEO en oprichter van Klippa. “Hoe meer mensen bijvoorbeeld paspoorten, contracten en bonnetjes aanraken, hoe groter het risico om de ziekte te verspreiden.”

Met bijna 5 miljoen bevestigde gevallen op het moment van het schrijven van dit persbericht, doet de VS het niet goed wat betreft het inperken van COVID-19. Dit betekent nog meer druk op Amerikaanse organisaties om het heft in eigen handen te nemen en delen in hun bedrijfsprocessen te automatiseren die niet vragen om menselijke interventie. Dit is niet alleen voor het welzijn van de medewerkers, maar ook van de klanten. Knegtering: “Waarom zouden hotelgasten bijvoorbeeld bij een receptie inchecken als ze dat online kunnen doen en fysiek contact kunnen vermijden?”

Verliefd op Groningen
De Amerikaanse business developer Jesus Cruz. Cruz’ zal verantwoordelijk worden voor de Amerikaanse markt. Zijn focus ligt op bedrijven in de boekhouding, de horeca en de bouw. Hij zal ook een niche marktonderzoek doen naar het commerciële potentieel van Klippa in een aantal Amerikaanse steden aan beide kusten.

“Ik kwam naar Nederland voor een uitwisselingsprogramma, maar ik besloot niet terug te gaan naar de VS”, zegt Cruz. “Ik werd verliefd op het land en op Groningen in het bijzonder, met zijn prachtige oude gebouwen en grachten. Nu ik ook als business developer kan werken voor een jonge en veelbelovende scale-up, blijf ik voorlopig hier”.

Over Jezus Cruz
Cruz studeerde Global Political Economy aan SUNY Geneseo, een toonaangevende universiteit in New York, en deed zijn master in Internationale Politieke Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij begon zijn carrière in de bouwsector, waar hij accountmanagement deed voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in irrigatiesystemen. Recentelijk werkte Cruz in Amsterdam voor Tubble en FactoringVergelijken, waar hij marktonderzoek deed naar doelgroepen, marketingactiviteiten onderhield en actief was in de klantenservice.

Knegtering: “Zijn persoonlijke aanpak op het gebied van accountmanagement kenmerkt hem als business developer. Bij Jesus gaat het om vertrouwen, transparantie en het kunnen herkennen wat organisaties echt nodig hebben. We verwachten veel impact op de Amerikaanse markt”.

Over Klippa
Klippa is een Groningse scale-up die in 2015 werd opgericht door zes IT-specialisten. Het bedrijf heeft als doel om omslachtige documentstromen te digitaliseren en automatiseren aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en OCR. Inmiddels heeft het tech-bedrijf ook een kantoor in Amsterdam en bedient het meer dan duizend klanten in het binnen- en buitenland met diverse productlijnen. Denk aan software voor het verbeteren van administratieve processen, het scannen van bonnen en facturen, declaratieverwerking, identiteit-validatie en data-extractie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht