Industry Wire

Geplaatst door F&A Next

Startup event F&A Next brengt grootste groep ‘Food en Agri’ investeerders ooit bij elkaar in Nederland

F&A Next, het eerste Europese platform voor start-ups in de food en agrisector, brengt de grootste groep internationale food en agri investeerders ooit bij elkaar in Nederland. Tijdens het F&A Next event op 25 en 26 mei komen internationale investeerders, start-ups en gevestigde bedrijven uit de sector samen met als doel innovatie in de sector te stimuleren. Via pitchsessies en paneldiscussies zullen startups zoals Proti-Farm (insecten), Mosa Meat (kweekvlees) en Mazza Innovations (voedingsextracten) zich aan de investeerders presenteren.

Grootste groep F&A investeerders ooit in Nederland

Naast Anterra Capital – wereldwijd het grootste investeringsfonds in deze sector, zullen tijdens F&A Next vertegenwoordigers van meer dan 25 internationale venture capital en corporate venture fondsen op zoek gaan naar startups voor hun volgende investering. Bovendien zullen ‘angel investeerders’ en vertegenwoordigers van de grootste Europese food en agri bedrijven uitkijken naar nieuwe innovaties in voeding en agrotechnologie die kunnen bijdragen aan de volgende (groene) revolutie in de sector.

Adam Anders, Managing Partner Anterra Capital: “Innovatieve doorbraken zijn noodzakelijk om de voedselbeschikbaarheid te verdubbelen zonder dat dat ten koste gaat van mens of planeet. Durfinvesteringen spuiten omhoog en het is tijd dat Nederland haar plek als leider in deze sector inneemt. Niet alleen vanuit het perspectief van de grote bedrijven en onderzoeksinstituten, maar ook vanuit het perspectief van de ondernemer. Daar springen venture-capital fondsen zoals het onze op in.”

Berry Marttin, lid Raad van Bestuur Rabobank: “We hebben ondernemers nodig om innovaties om te zetten in praktische proposities die naadloos aansluiten bij vragen uit de markt. Het stimuleren van innovatie en ondernemerschap in de wereldwijde food & agri sector, is een belangrijke focus van Rabobank. Wij ondersteunen het innovatieve ecosysteem van entrepreneurs met financiering, onze unieke food & agri kennis en het verbinden van onze netwerken in mondiale voedselketens van boer tot bord. Daarom zijn we een trotse partner van F&A Next in het linken van ideeën met investeringen.”

Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen UR ziet startups als een essentieel onderdeel van het kennis-ecosysteem rond Wageningen UR. “Het zit in ons DNA om fundamentele en toegepaste wetenschap met het bedrijfsleven te verbinden. Onze campus is een plek waar gepassioneerde en gemotiveerde ondernemers samenwerken met evenzo gemotiveerde en gepassioneerde wetenschappers en onderzoekers. Dit leidt tot een levendige en inspirerende omgeving die fundamenteel is voor het ontstaan van nieuwe ideeën en ondernemingen.”

Investeerders

Op de lijst van investeerders die aanwezig zijn tijdens F&A Next staan meer dan 25 internationale fondsen zoals:

Venture capital fondsen

  • Anterra Capital
  • Finistere Ventures
  • Cultivian Sandbox
  • Wheatsheaf
  • en het platform Agfunder

Corporate investment fondsen

  • Syngenta Ventures
  • BASF Ventures
  • Metro Group
  • KWS
  • Evonic

Bekijk de complete en actuele lijst op onze website

Over F&A Next

F&A Next | Investors meet Food and Agro Startups is partner van Startup Fest Europe. Het lanceringsevenement vindt plaats op de Campus van Wageningen UR op 25 en 26 mei 2016. Initiatiefnemers van F&A Next zijn Wageningen UR, Rabobank, FoodValley NL en StartLife. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en Anterra Capital. Zie voor meer info www.fanext.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht