Industry Wire

Geplaatst door Groundstate Media

Studenten TU Delft lanceren digitale schermen in huizen

Studenten van de TU Delft hebben de afgelopen dagen in 50 Delftse studentenhuizen tablets geïnstalleerd voor het beheren van taken en financiën. De zogenoemde “Turff” tablet is voor de bewoners gratis doordat advertenties worden getoond als screensaver. De initiatiefnemers hopen hiermee de bewoners meer inzicht te geven in hun uitgaven.
Digitale oplossing
“De tablets zijn een digitale oplossing voor alles wat voorheen analoog gebeurde”, vertelt Henry Tang, een van de bedenkers en zelf student Technische Natuurkunde. “Veel studentenhuizen gebruiken bijvoorbeeld aparte systemen voor verschillende kosten en houden consumpties bij op papier. Wij bundelen nu alles in één online platform waarop je een overzicht hebt van al je uitgaven”.
Digital-in-home
Het systeem kan gratis worden aangeboden doordat advertenties worden getoond als screensaver. “Zo hebben we misschien wel het allereerst digital-in-home advertentieplatform ooit ontwikkeld”, aldus Tang. Doordat de tablets zijn aangesloten op het internet kunnen advertenties live worden gestreamd naar de schermen. “In de toekomst zijn zo gerichte en dynamische advertenties mogelijk”.
Financieel inzicht
Gebruikers kunnen inloggen op de website voor een financieel overzicht. “Uiteindelijk gaan we alle kosten automatisch categoriseren met zelflerende algoritmes en kunnen we voorspellen hoeveel je de komende tijd gaat uitgeven”. De komende tijd hopen de studenten uit te breiden naar andere steden. Wat de bedenkers betreft is de ambitie duidelijk: “Uiteindelijk willen we natuurlijk een Turfftablet in alle 38.000 studentenhuizen in Nederland”.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht