Industry Wire

Stumpel neemt Polare Almere over

Boekhandel Stumpel Almere opent vandaag om 10:00 uur zijn deuren. Vorige week bereikte de curator van de voormalige Polare vestiging een overeenstemming met de boekhandel uit Noord-Holland. Jeroen Stumpel, de nieuwe eigenaar van de vestiging in het winkelgebied CityMall, is klaar voor de heropening: ‘De kassa’s zijn geplaatst, de systemen werken en de medewerkers zijn enthousiaster dan ooit.’

Heropening

Bij de heropening zal de stijl van Polare nog zichtbaar zijn, maar de veranderingen die moeten gebeuren zijn niet rigoureus. “Doordat het pand medio juli vorig jaar volledig is ingericht, zijn er maar weinig aanpassingen nodig. Zaken als het logo, de winkelcommunicatie en andere aanpassingen die nodig zijn om Stumpel uit te stralen is iets wat wij snel willen realiseren, maar het belangrijkste is dat wij vandaag weer open zijn” zegt Jeroen Stumpel.

Boekhandel Stumpel Almere

Met een oppervlakte van ruim 1.200 vierkante meter biedt de vestiging ruimte voor een scala aan boeken en een koffiecorner. Jeroen Stumpel is erg te spreken over de mogelijkheden: “Doordat het om ´nieuw´ pand gaat merk je gewoon dat het erg ruim is ingericht. Het is gemakkelijk om bijvoorbeeld de koffiecorner naar beneden te verplaatsen en er is voldoende ruimte om te expirimenteren met een assortiment leuke, hippe kantoorartikelen en schoolspullen toe te voegen. Maar de uitstraling van een echte boekhandel moet blijven. De entree is verder prachtig en daar willen wij dan ook weinig aan veranderen, buiten de uitingen en het logo van Polare natuurlijk.”

Mislukte onderhandelingen Amsterdam

Stumpel was ook in de race voor de vestiging van Polare in Amsterdam, maar de onderhandelingen liepen op financieel gebied stuk. Jeroen Stumpel nam nog het initiatief om mede door crowdfunding deze vestiging aan te trekken. Doordat de crowdfunding voor Scheltema een initiatief vanuit Stumpel was, wordt de opbrengst teruggestort naar de investeerders.

Boekhandel Stumpel

Het familiebedrijf Stumpel is opgericht in 1880 en is momenteel onder leiding van de vierde generatie Steef en André Stumpel. Jeroen Stumpel is de vijfde generatie binnen het bedrijf dat zich naast het verkopen van boeken ook bezighoudt met de zakelijke levering van kantoorartikelen, kantoorinrichting en ICT. Stumpel bezit acht boekhandels en twee zakelijke vestigingen die allen in Noord-Holland (boven het Noordzeekanaal) gevestigd zijn. De boekhandel in Almere is daarmee de eerste buiten Noord-Holland. Jeroen Stumpel: “We zijn wel altijd buiten ons winkelgebied actief geweest, mede door ons online platform, maar ook door onze zakelijke accountmanagers die ook actief zijn in de hele Randstad en Friesland.” Boekhandel Stumpel kreeg in 2005 het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht