Industry Wire

Geplaatst door Supplime

Supplime helpt webwinkeliers binnen 24 uur en winstgevend leveren in heel Europa

7 FEBRUARI 2023 – Goed nieuws voor webwinkeliers die internationaal willen groeien: Supplime biedt een nieuw pakket fulfilment services waarmee e-retailers hun leveringen door heel Europa snel, secuur én voordelig regelen. Voor meer klanttevredenheid, lagere kosten en ruimere marges. Bedenker Bart de Rijke: “Wij helpen webwinkeliers aan succes én winst over de grens.”

De markt voor crossborder handel in Europa is enorm: maar liefst zo’n € 171 miljard per jaar, waarvan € 100 miljard binnen Europa zelf. Nederlandse bedrijven doen daar graag aan mee: van alle Nederlandse ondernemers die online verkopen, verkoopt zo’n 50% ook in het buitenland. Daarmee scoren Nederlandse ondernemers vergeleken met buitenlandse collega’s al bovengemiddeld hoog.

Webwinkels laten nu omzet en winst liggen

Toch laten Nederlandse webwinkeliers nog veel potentiële omzet en winst liggen. Nog altijd ziet of grijpt de helft van alle Nederlandse webwinkels geen kansen in het buitenland, vaak vooral uit angst voor te veel gedoe en te weinig rendement. Van alle Europese bedrijven die wél naar andere landen verkopen, ondervindt 43% in de praktijk praktische problemen met hun crossborder leveringen (Eurostat 2021). Bovendien zijn ze een groot deel van hun marge kwijt aan online tussenpartijen en marketplaces zoals Amazon.

Dat inspireerde de ervaren logistiek-expert Bart de Rijke tot het ontwikkelen van Supplime: een pakket van diensten en services waarmee je als webwinkelier je internationale logistiek optimaal kunt regelen. Met een (middels het platform) centraal aangestuurd fijnmazig netwerk van distributielocaties verspreid over Europa biedt Supplime de perfecte balans tussen snelle en goede levering, centrale aansturing en lage fulfilmentkosten.

In 4 stappen naar crossborder e-commerce succes

De dienstverlening van Supplime bestaat uit vier stappen. Die start met het ontwerpen van een flexibele, schaalbare fulfilment strategie-op-maat voor de specifieke klant met strategisch gekozen distributielocaties. Stap 2 is het opbouwen van het netwerk en het contracteren van de juiste distributiepartners en vervoerders. Na de opbouw van het netwerk zorgt Supplime in stap 3 voor het managen van de dagelijkse order en retourenstroom via het Digital Operations Platform. In stap 4 zorgt Supplime door centrale forecasting, inkoop en voorraadbeheer voor optimalisatie van de keten en daarmee het vrijspelen van werkkapitaal.

Eerste 50.000 transacties
Afgelopen maanden heeft het Supplime-team voor launching customers de eerste 50.000 transacties afgehandeld in diverse productcategorieën. Daarmee is een goede basis gelegd. Vanaf 2023 wil het tientallen middelgrote e-commerce ondernemers gaan helpen bij hun internationale groei.

Supplime in het kort

Supplime organiseert supply chains voor snelgroeiende e-commerce bedrijven op de Europese markt. De Nederlandse service provider ontwerpt de internationale fulfilmentstrategie, regelt de contracten met fulfilment bedrijven, parcel- en palletcarriers en zorgt voor de implementatie en de operatie. Supplime organiseert dagelijks klantorders en inkooporders en analyseert én optimaliseert de maandelijkse inkoop, voorraad en fulfilment voor een betere cashflow.


Meer informatie: www.supplime.eu.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht