Industry Wire

Geplaatst door Tapart

Tapart onthult nieuwe merkidentiteit ter gelegenheid van 10-jarig bestaan

Creative tech agency Tapart viert zijn tiende verjaardag met een nieuwe visuele identiteit. Het vernieuwde merk weerspiegelt het karakter van het bureau, dat opereert op het snijvlak van kunst, innovatie en technologie. Het staat voor de expertise en toewijding aan de kunst van het presenteren van onvergetelijke verhalen die mensen raken.

Het gespecialiseerde Groningse bureau levert diensten op het gebied van strategie, design, ontwikkeling, content en hardware, die bezoekerservaringen naar een hoger niveau tillen. Opdrachtgevers zijn musea, erfgoed, toerisme, bezoekerscentra en merken.

Rebranding traject
Meer dan een jaar geleden begon de rebranding-reis, in samenwerking met bekende experts op het gebied van strategie, positionering en branding. Met Bert Hagendoorn, strateeg voor creatieve bureaus, definieerde Tapart een nieuwe strategie en merkpositie. Van daaruit ontwikkelde copywriter Pascal Boogaert de nieuwe tone of voice voor het bureau. Studio de Ronners ontwierp vervolgens de visuele identiteit – in lijn met Tapart’s kernwaarden, doelen en persoonlijkheid.

Sietze de Jong, managing director van Tapart:
“Al bestaan we tien jaar, het voelt ook alsof onze reis nog maar net begonnen is. We hebben de kunst van het presenteren van onvergetelijke verhalen die wereldwijd mensen raken, meester gemaakt. Onze vernieuwde identiteit weerspiegelt dat.”

Bert Hagendoorn, strateeg voor creatieve bureaus:
“De hoogwaardige interactieve toepassingen die Tapart bedenkt en maakt, zorgen voor ervaringen die mensen bijblijven. Die kern hebben we met dit traject scherp gekregen. We gaan zeker nog meer horen van dit bureau!”

Arwen en Matthijs Ronner, creative directors en founders Studio de Ronners:
“De essentie van Tapart sluit aan bij wat wij doen, maar dan in branding: ontwerpen die je raken. De combinatie van ambitie met de noordelijke nuchterheid van Tapart is een mentaliteit die ons aan spreekt, daarin kunnen we elkaar goed vinden.”

Internationale musea
Tapart biedt multichannel, crossplatform storytelling ervaringen voor musea, galerieën, erfgoedlocaties en toeristische bestemmingen. Vaak zijn dat digitale toepassingen, zowel standaardoplossingen als maatwerk, maar ook advies. Er wordt samengewerkt met diverse partners voor content creatie en hardware installaties. Onder de Nederlandse en internationale klanten zijn het British Museum in Londen, het Van Gogh Museum in Amsterdam en het recent geopende Museum of Contemporary Art (SAMoCA) in Saoedi-Arabië.

Meer info op de nieuwe website van het bureau: https://tapart.me

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht