Industry Wire

Geplaatst door TCL

TCL een van de eerste tv-merken die slaagt voor de TÜV Rheinland-test op de wereldwijde ETSI-norm voor IoT-apparaten

TCL Electronics (1070.HK) heeft vandaag aangekondigd dat zij het TÜV Rheinland /Privacy By Design-logo heeft ontvangen, wat bevestigt dat het voldoet aan de cyberbeveiligingsnorm ETSI EN 303 645. Het is de eerste wereldwijde toepasbare norm die is ontworpen om een basisniveau van beveiliging voor IoT-apparaten voor consumenten aan te moedigen. TÜV Rheinland, met hoofdkantoor in Duitsland, is een internationale organisatie voor het testen en certificeren door derden.

TCL is de eerste lichting tv-merken die de TÜV Rheinland-test op basis van de ETSI EN 303 645 doorstaat en het TÜV Rheinland /Privacy By Design-logo ontvangt.

“TCL is er trots op als een van de eerste TV-merken het TÜV Rheinland beschermde privacy logo te ontvangen, voor onze TV. Dit is een bevestiging van een gerespecteerde onafhankelijke organisatie van een derde partij dat TCL voldoet aan de eis van ETSI EN 303 645,” aldus Kevin Wang, CEO van TCL Industries Holdings Co., Ltd. en TCL Electronics.

“Veel IoT-apparaten voor consumenten en de bijbehorende diensten verwerken en slaan persoonlijke gegevens op, de EN 303 645 norm kan helpen om ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, security by design. De verstrekking van dit logo bevestigt dat TCL heeft voldaan aan de eisen van de ETSI EN 303 645 norm op het gebied van netwerkbeveiliging en privacybescherming en het cybersecurity basisniveau bereikt dat door de norm wordt bepaald, is een belangrijk principe dat door het huidig document wordt onderschreven.” aldus een vertegenwoordiger van TÜV Rheinland.

ETSI EN 303 645 specificeert 13 bepalingen voor de beveiliging van op internet aangesloten consumentenapparaten. Volgens het technisch comité voor cyberveiligheid van het ETSI is de EN-norm bedoeld om de grootschalige, veelvoorkomende bedreigingen voor slimme apparaten te voorkomen die cyberbeveiligingsdeskundigen elke dag zien. De norm beschrijft het inbouwen van beveiliging in internet-verbonden producten in de ontwerpfase en biedt ook een basis voor toekomstige IoT-schema’s.

De norm bevestigt niet alleen dat een met het internet verbonden product het voorgeschreven basisniveau voor informatiebeveiliging bereikt, maar is ook ontworpen om het bewustzijn van de consument ten aanzien van cyberbeveiliging te vergroten en het vertrouwen in de informatiebeveiliging van IoT-producten te versterken.

De EN 303 645 is gebaseerd op de ETSI-specificatie TS 103 645 en is het resultaat van samenwerking en expertise van de industrie, de academische wereld en de overheid.

++++
Noot voor de redactie

Over TCL Electronics
TCL Electronics (1070.HK) is een snelgroeiend bedrijf in consumentenelektronica en een toonaangevende speler in de wereldwijde televisie-industrie. Het bedrijf werd opgericht in 1981 en is nu actief in meer dan 160 markten wereldwijd. Volgens OMDIA is TCL in 2020 wereldwijd nummer 2 in marktaandeel voor lcd-tv’s van het merk TCL. TCL is gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling en productie van consumentenelektronica, variërend van tv’s, audio en slimme huishoudelijke apparaten.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht