Industry Wire

Geplaatst door Universiteit Twente

Technische universiteiten jagen transitieversnelling aan in Techrede

De zogeheten ‘Aanjagers van Technologie, een groep door de 4TU.Federatie geselecteerde studenten van de TU Eindhoven, Delft, Twente en Wageningen University & Research spraken vandaag de Techrede 2021 uit. Vanuit het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem presenteerden de Aanjagers de resultaten van een jaar onderzoek met gesprekken, inventarisaties, technologische innovaties en presentaties om transities daadwerkelijk te versnellen.

Constantijn van Oranje was online aanwezig om de Techrede te ondersteunen en wees erop dat de transitieversnelling meerdere generaties aangaat. Daarmee het belang van de Techrede en alle voortvloeiende acties, benadrukkend.

In oktober 2020 werd voor het eerst De Techrede uitgesproken. Studenten van de Technische Universiteiten Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen University & Research, gezamenlijk de 4TU.Federatie, riepen op tot transitieversnelling.

Tijdens de Techrede 2021 werden meerdere initiatieven gepresenteerd waar niet alleen de technische universiteiten, maar ook een vertegenwoordiging van een brede diversiteit aan sectoren actief aan deelneemt. Dit alles op vijf centrale thema’s: Energie, Voedsel & Landbouw, Zorg, Circulaire Economie en Digitale Veiligheid.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht