Industry Wire

TEDxAmsterdamWomen bruist tijdens eerste lustrum

(Inter)nationale sprekers en finalisten Startup Awards zorgen voor onvergetelijke dag TEDxAmsterdamWomen bruist tijdens eerste lustrum

Here we are. To explore. To empower.To excel. Met dit motto startte vrijdag 29 mei jl. de vijfde editie van TEDxAmsterdamWomen in Hotel Okura in Amsterdam. Maar liefst 400 aanwezigen luisterden ademloos naar de talks van een serie topsprekers uit binnen- en buitenland. Onder hen de drie finalisten van de TEDxAmsterdamWomen Startup Awards. Zij hielden een wervelende pitch voor de volle zaal, waarna Nimbles werd uitgeroepen tot winnaar en de felbegeerde Startup Award mee naar huis mocht nemen.

De lustrumeditie van TEDxAmsterdamWomen werd geopend door founder Marian Spier, wethouder Simone Kukenheim van de Gemeente Amsterdam en host Sylvana Simons. Zangeres Jenny Lane pakte de zaal daarna helemaal in met haar betoverende stem, waarbij ze ook zelf erg ontroerd raakte. De eerste talk werd vervolgens gehouden door niemand minder dan athlete Marlou van Rhijn, ook wel bekend als de ‘Blade Babe’. “They told me, I have the perfect disability for athletics”, aldus Marlou. De zaal hing aan haar lippen.

Van sport tot wetenschap en van technologie tot ballet

De eerste talk zette de toon. Een unieke combinatie van 20 sprekers en artiesten passeerde de revue om het publiek te inspireren. Zo vertelde Naomi Feil over haar methode om te communiceren met Alzheimer-patiënten, zorgde startup-comedian Soundos el Ahmadi voor een brede lach op de gezichten en maakte Lucia de Berk veel indruk met haar bijzondere verhaal. Founder Marian Spier: “Ik ben erg blij met het verloop van deze dag, zeker omdat we het mooiste programma in vijf jaar hebben neergezet.”

Danique Wiltink wint met Nimbles TEDxAmsterdamWomen Startup Award

De kers op de taart van het eerste TEDxAmsterdamWomen-lustrum werd gevormd door de Startup Awards, waarmee vrouwelijke startende ondernemers de kans krijgen hun idee aan een groot publiek te presenteren. In de voorrondes presenteerden tien kansrijke initiatieven hun idee, waarbij Nimbles (toen nog onder de werktitel Didactique), Rooflife en The Influcencers Movement als winnaar uit de bus kwamen. In de aanloop naar TEDxAmsterdamWomen hielden zij een Kickstartercampagne en op 29 mei pitchten ze voor het 400-koppige publiek hun idee. De jury bekroonde Nimbles tot winnaar. Danique Wiltink wint met Nimbles een regelrechte droomstart voor haar onderneming. Met een reis naar New York, mentorships van ING, TomTom, Microsoft en PWC, een horloge van TomTom én een assistent van Secretary Plus tot het eind van het jaar kan Danique een enorme stap zetten richting succes.

Meer TEDxAmsterdamWomen?

Op de website, het YouTube-kanaal en het Flickr-account krijgt u een goede impressie van het event, kunt u de talks terugkijken en nog eens (na)genieten van deze bruisende dag. Op naar het volgende TED-event!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht