Industry Wire

Geplaatst door Terrasjeboeken.nl

Terrasjeboeken.nl; een Twents initiatief om horecabezoek in Nederland goed te faciliteren

Als de terrassen weer open mogen moet er rekening gehouden worden met de richtlijnen van de overheid. Vanuit Twente kwam het initiatief om een platform te ontwikkelen waarbij terrasbezoekers veilig erop uit kunnen gaan en verzekerd zijn van een tafeltje. Zo krijgt de horeca zicht op het aantal bezoekers en kan daar handig en veilig op inspelen.

Er is de afgelopen weken hard gewerkt, samen met het IT-bedrijf Doop (specialist in mobiele toepassingen) uit Enschede, om een passende oplossing te vinden voor veilig, verantwoord en gecontroleerd horeca bezoek. Uitgangspunt was een platform te ontwikkelen dat zowel werkt voor bezoeker als horeca. Aan twee belangrijke uitgangspunten moest het platform voldoen. Ten eerste, hoe zorg je ervoor dat mensen niet onnodig door de stad gaan dwalen om een tafeltje te bemachtigen, maar dat zij vooraf vanuit huis dat tafeltje kunnen reserveren. Ten tweede, hoe maak je voor de terraseigenaar inzichtelijk hoeveel mensen er worden verwacht, zodat hij met zijn personele bezetting daarop in kan spelen, maar ook rekening kan houden met zijn inkoop. Na weken ontwikkelen en testen is er nu terrasjeboeken.nl.

Voor de terrasbezoeker
Terrasbezoekers melden zich aan op terrasjeboeken.nl en kunnen direct op zoek naar hun favoriete terras. Zij hebben inzicht welke terrassen beschikbaar zijn in hun stad of dorp en of het gewenste tafeltje, buiten of binnen, beschikbaar is. Zij kiezen, uit de door de horeca gedefinieerde tijdsloten, het gewenste tijdstip en met hoeveel mensen ze komen. Zij maken € 1,- over voor de boeking en ontvangen een QR-code als toegangsbewijs. Deze wordt bij aankomst op het terras gecheckt door de horeca. Zo is de bezoeker verzekerd van een tafel.

Voor de terraseigenaar
Door gebruik te maken van terrasjeboeken.nl biedt de horeca de bezoeker faciliteiten waarmee het zoeken naar een tafeltje én onnodige opeenhoping in de stad kan worden voorkomen. Horeca kan zich gratis aanmelden op het platform, aangeven hoeveel tafeltjes ze beschikbaar hebben voor buiten en binnen, op welke tijden gasten welkom zijn en hoe lang ze kunnen blijven. De reserveringen geven inzicht in hoeveel gasten er verwacht worden en de duur van het bezoek. De horeca weet precies hoeveel personeel hij daarvoor moet inzetten en voorkomt daarmee overbezetting. Ook geeft het inzicht om passend in te kopen.

Ondersteuning horeca
Deelname door de horeca aan terrasjeboeken.nl is gratis. Daarnaast doneert terrasjeboeken.nl € 0,50 aan de ondernemer voor iedere gescande QR-code die bij boeking hoort als extra financiële ondersteuning.

Win-win situatie
Het platform terrasjeboeken.nl is de komende week beschikbaar voor de horeca om zich aan te melden. Niet alleen de horeca is blij met dit veilige reserveringsplatform, maar ook de overheid. Daarnaast zijn de makers in gesprek met de grote brouwerijen, waarvan Heineken al heeft aangegeven dit initiatief te ondersteunen. De kans dat heel Nederland binnenkort gebruik gaat maken van deze Twentse vinding is groot volgens de bedenkers en de makers.

Citaat Heineken
“Bij Heineken hebben we veel nieuwe initiatieven bekeken om de horeca te steunen. Terrasjeboeken.nl faciliteert de horeca gratis in het efficiënt en gecontroleerd inzetten van de beschikbare capaciteit en waarbij de horeca ook nog financieel ondersteund wordt. Kortom een fantastisch initiatief waar wij als Heineken graag aan meewerken, om zo de horeca weer toekomst te bieden.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht