Industry Wire

Geplaatst door The Capitals

The Capitals overgenomen door BAMTech

The Capitals, een Amsterdams bureau met de focus op het ontwikkelen van digitale producten voor zijn klanten, is overgenomen door het Amerikaanse BAMTech.

Om vorm te geven aan de verdere internationale expansie van BAMTech, is BAMTech Europe opgericht als een joint venture tussen BAMTech en Discovery Communications. Hiermee kunnen de reeds bestaande ‘worldclass’ diensten nu ook worden aangeboden in Europa.

Met The Capitals heeft BAMTech Europe een ervaren team binnengehaald met veel kennis van de Nederlandse en Europese digitale sportmarkt. Met klanten als Voetbal International, PSV Eindhoven, KNVB en FOX Sports is er veel kennis in het team van ruim 30 man op het gebied van ontwikkelen en onderhouden van bekende sport apps.

BAMTech biedt zeer hoogwaardige digitale diensten met de focus op streamen van video content op grote schaal. De eigenaren van BAMTech zijn MLB Advanced Media (het internet en digitale diensten bedrijf van Major League Baseball), the Walt Disney Company and de National Hockey League (NHL). De afgelopen 15 jaar heeft het zeer succesvol direct-to-consumer streaming diensten gedesigned, ontwikkeld en uitgerold. Momenteel worden er in totaal 7.5 miljoen betalende abonnees wereldwijd bedient via de OTT-diensten voor haar Amerikaanse klanten.

Met honderden miljoenen mensen die gebruik maken van mobiel internet en het groeiende momentum rond connected TV’s en devices, biedt Europa een grote strategische kans met het samenbrengen van BAMTech’s technology en Discovery’s zeer grote aanwezigheid en kennis van de Europese markt.

Het hoofdkantoor van BAMTech Europe zal gevestigd zijn in Amsterdam van waaruit de Europese klanten en markt bediend zal worden. Hier wordt ook het derde ‘state-of-the-art’ transmission operations center ontwikkeld (naast New York en San Francisco) wat vanaf deze zomer in gebruik genomen zal worden.

Thomas Engel, Creatief Directeur van The Capitals: ”Naast on ze mooie niet-sport portfolio hebben we altijd een zwak gehad voor projecten die sportfans nog beter in contact brengen met hun teams, competities en spelers. We zijn dan ook blij dat wij door  middel van de apps die wij designen en ontwikkelen al bereiken . Toen BAMTech interesse toonde in ons bedrijf zagen we al snel de grote impact die wij kunnen maken. Met BAMTech Europe zijn we onderdeel van een speler die in het landschap voor sports en entertainment al wereldwijd grootschalig aanwezig is .

Het gevolg van de overname is wel dat we van veel van onze bestaande klanten afscheid gaan nemen in de komende maanden, voor een bureau dat al 11 jaar bestaat is dat wel even slikken. Gelukkig krijgen we daar veel voor terug en gaan we met ons team, wat we snel gaan uitbreiden, wereldwijd de manier waarop veel mensen de komende jaren sport en TV consumeren beïnvloeden.’

Joe Inzerillo, CTO at BAMTech: “Onderdeel van onze wereldwijde expansie is het opbouwen van sterke partnerships om ons te helpen onze huidige Amerikaanse organisatie te kopiëren in andere gebieden. Met de overname van The Capitals, hebben we een erg ervaren team aan ons gebonden dat zich focust op de de beste gebruikservaringen en het ontwikkelen van de best mogelijke digitale producten voor zijn klanten. De manier waarop The Capitals werkt en denkt lijkt heel erg op hoe onze teams nu ook opereren en we zijn er van overtuigd dat het samenvoegen van onze inzet gaat leiden tot geweldige kansen voor BAMTech Europe en zijn huidige en toekomstige klanten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht