Industry Wire

Geplaatst door Dejuristen Europe

theJurist Europe haalt één miljoen euro op voor AI-project

AMSTERDAM, 16.02.2017 – theJurists Europe (deJuristen / lesJuristes / theJurists) haalt één miljoen euro op voor de uitbouw van een juridisch platform. Het platform zal gebruikmaken van artificiële intelligentie om bedrijven en consumenten kwaliteitsvol en razendsnel juridisch advies aan te bieden aan lage tarieven.

“We zien de markt van bots en artificial intelligence evolueren aan een ongekende snelheid”, stelt Matthias Dobbelaere-Welvaert, managing partner bij theJurists Europe (deJuristen / lesJuristes / theJurists). “In de juridische markt gaat alles dan wel trager, toch zijn we al meer dan een halfjaar druk in de weer met de voorbereidingen om één van de eerste juridische spelers te worden die AI op een intelligente en massale wijze zal gebruiken. Details bekendmaken kunnen we nog niet, maar de eerste testrondes zijn bijzonder hoopgevend. Het zal alleszins een absolute disruptie betekenen in de juridische sector. Zoveel staat vast”.

theJurists Europe haalde in Q4 2016 aanvullend één miljoen euro binnen voor de uitrol van het niet nader genoemd AI-platform. Daarvoor klopte het kantoor aan bij zijn bestaande investeerder, Cronos. De Cronos Groep is een pionier op het vlak van nieuwe technologie en herbergt ook de ICT-bedrijven die intern het project uitwerken en begeleiden. De Cronos Groep ziet het AI-platform als een mooie volgende stap in de samenwerking met theJurists Europe, die zelf steeds meer naar een technisch-juridische speler wil evolueren. theJurists Europe heeft eerder al investeringen opgehaald voor internationalisering van het kantoor. theJurists Europe heeft kantoren in Gent, Brussel, Amsterdam en Parijs. Het kantoor is momenteel op zoek naar juristen in Londen en Berlijn.

Spectr: virtuele jurist in Slack

theJurists Europe lanceert ook vandaag Spectr, een virtuele jurist die zich laat installeren in de populaire Slack-applicatie. ‘Spectr’ is hiermee de eerste Europese virtuele in-house jurist. Slack is een populaire messaging applicatie voor bedrijven, die van 15.000 gebruikers in 2014 groeide naar maar liefst vier miljoen gebruikers. Spectr is gratis te installeren en te gebruiken, privacyvriendelijk, beschikbaar in verschillende Europese landen en te verkrijgen via http://spectrapp.eu.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht