Industry Wire

Geplaatst door Trend Micro

Trend Micro blokkeert meer dan 94,2 miljard cyberdreigingen in 2021 Het aantal detecties nam

Amsterdam, 27 januari 2022Trend Micro’s threat intelligence-infrastructuur, Smart Protection Network (SPN) heeft in 2021 meer dan 94,2 miljard cyberdreigingen geblokkeerd die gericht waren op consumenten, overheden en zakelijke klanten. Dit is een toename van 42% in het aantal detecties ten opzichte van 2020. In de eerste helft van 2021 blokkeerde Trend Micro 41 miljard dreigingen, maar in de tweede helft van 2021 waren dat er nog 53 miljard meer.

De dreigingen werden gedetecteerd door meer dan vijf biljoen threat queries, een toename van 36% op jaarbasis ten opzichte van 2020. Trend Micro’s SPN gebruikt meer dan 250 miljoen sensoren over het breedste aanvalsoppervlak wereldwijd om organisaties en individuen sneller en proactief te beschermen.

“Trend Micro detecteert dreigingen op endpoints, mobiel, servers, IoT/IIoT, thuisnetwerken, messaging, corporate netwerken, web- en cloudomgevingen”, zegt Pieter Molen, Technical Director Benelux bij Trend Micro. “Dit getuigt van onze voortdurende inspanningen om de bescherming van aanvalsoppervlakken uit te breiden en onze geavanceerde detectie-technologieën te verbeteren die zijn ingezet voor 500.000 commerciële en overheidsorganisaties en miljoenen consumenten. Het benadrukt daarnaast de toenemende dreiging van kwaadaardige actoren, zoals we hebben beschreven in ons 2022 predictions-rapport.”

Ondanks een enorme toename in het aantal detecties van cyberdreigingen tussen 2020 en 2021, blokkeerde Trend Micro 66% minder ransomware-aanvallen in die periode. Dit ondersteunt de theorie dat deze aanvallen steeds gerichter worden ingezet. Een andere factor die bijdraagt aan deze afname is dat meer aanvallen in een vroeg stadium al geblokkeerd worden, voordat zij malware kunnen inzetten. In 2021 werden meer dan 14 miljoen aanvallen proactief gestopt voordat zij schade konden veroorzaken.

Zelfs met Trend Micro’s uitgebreide cloud-first beveiligingsmogelijkheden, moeten security teams voorbereid zijn op een nieuwe aanvalsgolf in 2022. Trend Micro voorspelt dat IoT-systemen, wereldwijde supply chains, cloudomgevingen en DevOps-functies het dit jaar vaker doelwit zullen zijn van cybercriminelen.

Om in 2022 om te kunnen gaan met een toenemend cyberrisico, zijn verbeterde op risico gebaseerde patching, XDR, server hardening, Zero Trust, netwerkmonitoring en een DevSecOps-aanpak cruciaal.

Lees het volledige rapport hier.

Over Trend Micro

Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen. Door gebruik te maken van meer dan 30 jaar aan security expertise, global threat research en voortdurende innovatie biedt Trend Micro veerkracht voor bedrijven, overheden en consumenten met connected oplossingen voor cloudworkloads, endpoints, email, IoT en netwerken.

Met meer dan 6.800 medewerkers in 65 landen en zeer geavanceerde wereldwijde threat intelligence, beveiligt Trend Micro de verbonden wereld waarin organisaties opereren. Kijk voor meer informatie op www.trendmicro.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht