Industry Wire

Geplaatst door Shippeo

Veidekke Asfalt, de nummer 1 asfaltproducent van Noorwegen, start innovatief transport visibility project met Shippeo

Amsterdam / Oslo, 20 oktober 2020 – Shippeo, de Europese leider in real-time transport visibility oplossingen, kondigt een samenwerking aan met Veidekke Asfalt, de grootste Noorse asfaltproducent.

Veidekke Asfalt produceert jaarlijks asfalt voor meer dan 2.000 kilometer aan wegen. De afdeling inbound logistiek is verantwoordelijk voor het transport van ongeveer 3 miljoen ton grondstoffen naar de Veidekke productiefaciliteiten, terwijl nog eens 3 miljoen ton eindproduct wordt vervoerd naar Veidekke’s asfaltverhardingsprojecten als onderdeel van de outbound logistiek.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van Veidekke is het verkrijgen van real-time zichtbaarheid bij de leveringen, zodat kan worden geanticipeerd op de ontvangst van binnenkomende grondstoffen om deze efficiënt te verwerken. Dankzij het transport visibility platform van Shippeo weet Veidekke Asfalt de positie en precieze aankomsttijd van alle leveringen en kan de logistiek met maximale efficiëntie georganiseerd worden. Daarbij verloopt de communicatie met de vervoerders volledig digitaal, waardoor fouten worden geëlimineerd en alle betrokkenen direct zijn geïnformeerd over de status van een order en eventuele wijzigingen.

“We zien het visibility platform van Shippeo als een veelbelovende oplossing om de zichtbaarheid van onze logistieke activiteiten te vergroten. Dit gaan we toepassen om nog meer efficiëntie in onze logistieke processen te bereiken”, zegt Eyvind Zetterberg, projectmanager bij Veidekke Asfalt. “We willen onze productielocaties éen platform bieden waarmee ze de inkomende logistiek kunnen beheren en problemen kunnen identificeren voordat ze zich voordoen. De samenwerking zal ons ook waardevolle ervaring opleveren ten aanzien van de implementatie van digitale oplossingen in onze toeleveringsketen.” Zetterberg voegt hieraan toe: “We werken graag samen met het ervaren Shippeo team en we zijn ervan overtuigd dat we met de samenwerking de efficiëntie zullen verbeteren voor zowel Veidekke als onze vervoerders.”

“We zijn enthousiast over de samenwerking en kijken ernaar uit Veidekke Asfalt te ondersteunen bij het digitaliseren van hun logistieke processen en het verbeteren van de overall bedrijfsresultaten”, zegt Dennis van Bodegom, directeur Noord-Europa bij Shippeo. “Met ons platform verwacht Veidekke kosten te besparen dankzij verbeterde efficiëntie en vermindering van repetitieve en tijdrovende taken. Ook zullen ze flexibeler zijn in hun dagelijkse activiteiten. Ik ben onder de indruk van de visie en daadkracht van Veidekke Asfalt. Dit is een veelbelovende samenwerking en een prachtige versterking voor Shippeo op de Scandinavische markt.”

Over Veidekke Asfalt
Veidekke Asfalt, onderdeel van de Veidekke Group, is de grootste producent van asfalt in Noorwegen met een aanzienlijke productie van aggregaten, wegenbouw en onderhoudsdiensten. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer NOK 3 miljard (€ 273 miljoen), en het bedrijf heeft in totaal 900 medewerkers in dienst op meer dan 30 verschillende locaties in Noorwegen, van Kirkenes en Alta in het noorden tot Sandnes en Skien in het zuiden. Voor meer informatie:  www.veidekke.no

Over Shippeo
Shippeo, de Europese marktleider in supply chain visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden (ETA’s) voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 9 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten zoals Carrefour, Eckes-Granini, Faurecia, Saint-Gobain en Schneider Electric. Shippeo werkt met 140.000 vervoerders in meer dan 70 landen.

Voor meer informatie:  www.shippeo.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht