Industry Wire

Geplaatst door Verizon

Verizon en Unloc kondigen nieuwe wedstrijd voor Europees ondernemerschap aan

Amsterdam – Verizon werkt in 2019 opnieuw samen met Unloc om een wedstrijd voor jonge Europese ondernemers te organiseren – de Unloc Enterprise Challenge. De Challenge nodigt beginnende Europese ondernemers tussen 16 en 25 jaar uit om het bedrijfsconcept van hun technische start-up online in te dienen. Een panel van ervaren leiders binnen Verizon zal de ideeën beoordelen op basis van hun haalbaarheid, duurzaamheid en technologische innovatie. Zij zullen een winnaar kiezen die £10.000 aan financiering ontvangt, plus de ondersteuning van een mentor om zijn of haar bedrijf op te starten. Nederland is een van de vijf landen waarin de competitie plaatsvindt.

Unloc is een sociale onderneming die samen met scholen en hogescholen werkt aan het inspireren, motiveren en ontwikkelen van ondernemerschap bij jongeren. Het bedrijf is de laatste jaren in rap tempo uitgegroeid van een lokaal bedrijf van twee jonge ondernemers tot een onderneming op internationaal niveau. Unloc heeft inmiddels samenwerkingsverbanden met meer dan honderd vooraanstaande scholen en hogescholen.

Verizon ondersteunt innovatie al sinds jaar en dag. Het bedrijf stelt zich ten doel om de belofte van de digitale wereld waar te maken door mensen, bedrijven en de maatschappij in staat te stellen te innoveren en positieve veranderingen te stimuleren. In de Verenigde Staten biedt het Verizon Innovative Learning-initiatief miljoenen arme studenten toegang tot geavanceerde technologie en innovatieve lesstof om hen voor te bereiden op een technologie-afhankelijke economie. Daarnaast werkt Verizon 5G Labs samen met lokale innovatieve bedrijven om het 5G-ecosysteem te laten groeien. Daarbij worden de grenzen van 5G-netwerktechnologie verkend, nieuwe toepassingen en hardware gecreëerd en wordt vanuit nieuwe invalshoeken nagedacht over wat er mogelijk is in een 5G-wereld.

“We zijn verheugd om de Verizon/Unloc Enterprise Challenge te zien terugkeren”, aldus Hayden Taylor, Managing Director van Unloc. “Verizons focus op het stimuleren van innovatie maakt het bedrijf een ideale partner voor deze wedstrijd. We zijn benieuwd welke technologische ideeën jonge Europese ondernemers kunnen bedenken. Bovendien kijken we ernaar uit om de winnaar te helpen de eerste stap te zetten om zijn of haar idee vorm te geven in een eigen bedrijf.”

“Verizon is ervan overtuigd dat we onafhankelijkheid, innovatie en succes kunnen bevorderen door ondernemerschap te stimuleren”, aldus Dyanne Ierardo, hoofd van Human Resources bij Verizon International. “Het Verizon-team werkt regelmatig samen met scholen en universiteiten om studenten te helpen de zakelijke en technologische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn in de moderne werkomgeving. De samenwerking met Unloc voor deze wedstrijd is een logisch verlengstuk van die initiatieven. We zijn benieuwd naar de ideeën die uit deze wedstrijd voortkomen. Daarnaast kijken we ernaar uit om de winnende ondernemer te helpen zijn of haar idee te realiseren.”

Jongeren kunnen zich hier opgeven voor de wedstrijd tot 15 november 2019.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht