Industry Wire

Geplaatst door bol.com

Vier op de tien studenten koopt merendeel studieboeken tweedehands

Ruim driekwart van de studenten heeft één of meer bijbaantjes om geld te verdienen in aanvulling op de studiefinanciering. De meeste van hen (76%) verdienen hiermee tot 500 euro per maand. De extra inkomsten zijn hard nodig voor onder andere de aanschaf van studieboeken. Uit onderzoek van bol.com* blijkt dat dit jaar meer dan de helft van de studenten 100 tot 400 euro uitgeeft aan boeken voor het studiejaar. Bijna één op de tien besteedt zelfs meer dan 700 euro. Voor 28% van de studenten geldt dan ook dat ze ouders/verzorgers een bijdrage moeten vragen voor de aanschaf van studieboeken, of dat ze besluiten minder boeken of zelfs geen boeken te kopen. Het merendeel van de studieboeken tweedehands aanschaffen is voor vier op de tien studenten de oplossing om minder geld uit te geven. Om studenten een handje te helpen biedt bol.com –  naast een breed aanbod  (tweedehands) studieboeken – nu ook de mogelijkheid studieboeken in een uur terug te verdienen via de actie Vacatuur.

Studenten die niet langer urenlang willen ploeteren om hun studieboeken te betalen, maken via de website bol.com/vacatuur kans op het best betaalde ‘studentenbaantje’ van Nederland. Bol.com heeft zes ‘vacatUURes’ uitstaan waarmee studenten op ludieke wijze in één uur hun studieboeken kunnen terugverdienen en tijd kunnen besparen. Een uur aan de slag als muismatklopper voor 744 euro? Of een bureaustoelchauffeur voor 817 euro per uur? Studenten kunnen snel en gemakkelijk extra geld verdienen waarmee ze naast studieboeken ook andere studie ‘must haves’ online kunnen shoppen zoals een rugzak, laptop, rekenmachine en alles voor de perfecte studentenkamer. Sinds de start van de actie, afgelopen maandag, heeft bol.com al van meer dan 1.500 studenten een aanmelding ontvangen en morgen wordt het eerste klusje uitgevoerd.

Utrechtse studenten hebben het vaakst geen bijbaantje
In een uur kunnen de studenten bij bol.com zo’n 800 euro bijverdienen, wat veel hoger is dan de inkomsten via de meeste reguliere studentenbaantjes. Onderzoek toont namelijk aan dat het merendeel van de studenten (66%) tot 12 uur per week werkt en de maandinkomsten vaak niet hoger zijn dan 500 euro. In Utrecht wonen relatief gezien de meeste studenten zonder bijbaantje. Voor hen is de actie ‘Vacatuur’ dan ook een uitgelezen kans om makkelijk en snel een zakcentje bij te verdienen. De grootverdieners met inkomsten van meer dan 1000 euro per maand wonen voornamelijk in Amsterdam. Het geld wordt het vaakst verdiend in de horeca (24%), gevolgd door de supermarkt (15%), een ander type winkel (14%), een administratieve functie (9%) en oppassen (8%).

*Onderzoek van bol.com in samenwerking met Multiscope onder ruim 500 MBO, HBO of WO studenten tussen de 18 en 26 jaar oud in augustus 2015.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht