Industry Wire

Geplaatst door Cut the Code

Voorop in de nieuwste digitale revolutie. Cut the Code is de eerste no-code studio van Nederland

De roep naar developers is groot. In Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Niet heel gek: minder dan 0,5% van alle mensen kan coderen, en door de coronapandemie is de mondiale digitalisering nóg sneller gegaan. Maar digitale studio Cut the Code zag de oplossing en heeft daar werk van gemaakt.

De toekomst van coderen is niet-coderen

Die oplossing heet no-code. Een digitale revolutie waarmee iedereen zelf digitale producten zoals websites, apps of koppelingen kan maken, zonder ook maar een regel code te hoeven schrijven. En dus ook zonder schaarse en dure developers in te hoeven schakelen. Volgens een studie van Forrester Research groeit de markt van no-code applicaties van $3,8 miljard in 2017 naar $21,2 miljard euro in 2022.

Snelheid belangrijk in tijden van real-time marketing

In tijden van real-time marketing is de revolutie meer dan welkom. In no-time kunnen niet-developers van idee naar uitvoering. De technologie maakt het mogelijk om flexibel, schaalbaar en op snelheid te werken, zonder tussenkomst van IT.

De eerste no-code studio van Nederland

Cut the Code is de eerste no-code studio van Nederland en bouwt digitale experiences om merken te laten groeien met no-code. Het bedrijf werkt met uitsluitend designers die nu zelf hun creaties tot leven kunnen brengen.

Cut the Code-oprichter Erwin Luijendijk: ‘Met no-code kunnen we tot 10 keer sneller digitale producten bouwen, zonder dat we ook maar een regel code hoeven te schrijven.’

Grote merken omarmen deze innovatie

Internationale bedrijven en merken als Dell, WeTransfer en Oreo zijn al om. Ze bouwen hun digitale huizen in Webflow, een no-code platform waarmee je websites kunt ontwerpen, bouwen en lanceren. En dat dus zonder te coderen.

Inmiddels werkt Cut the Code onder andere al voor het wereldbekende concept The Avocado Show, creatief ondernemer Ron Simpson, topchef Joris Bijdendijk en Dragon’s Den ondernemer Shawn Harris.

Grootste community van Nederland

Naast het feit dat Cut the Code zich manifesteert als een studio met no-code expertise, heeft het ook een Nederlandse community in beweging gebracht, met inmiddels dik 150 leden. Cut the Code is er op Slack en YouTube voor designers, developers en digital savvy’s die willen (leren) ontwerpen en ontwikkelen in no-code.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht