Industry Wire

Geplaatst door BUX

Vrouwen beleggen met oog op de toekomst

Amsterdam, 8 maart 2021 – Vrouwelijke beleggers, die de laatste tijd in groten getale de beurs betreden, hanteren een toekomstgerichte beleggingsstrategie. Dat blijkt uit onderzoek van mobiele broker BUX onder duizenden vrouwelijke Nederlandse beleggers. Een op de zes vrouwen belegt namelijk in ETF’s, een beleggingsproduct geschikt voor het opbouwen van vermogen gedurende een langere termijn.

Gespreide inzet voor een groenere wereld

Bijna 20% van de Nederlandse vrouwen investeert in ETF’s, ofwel indextrackers, en kiest daarmee een gespreide strategie waarmee vermogen wordt opgebouwd op de lange termijn. De vrouwelijke belegger lijkt niet alleen begaan met haar eigen financiële toekomst, maar richt zich ook op een groenere wereld. Vrouwen investeren aanzienlijk meer in duurzame fondsen met twee ESG fondsen in de tien meest gekozen ETF’s. Bij de mannelijke belegger daarentegen haalt geen enkel ESG fonds de top 10.

Techbedrijven populair: vrouwelijke belegger kiest voor innovatie

Kenmerkend is daarnaast de keuze voor innovatie. Bijna de helft van de tien meest verhandelde aandelen door vrouwen zijn techbedrijven. De vier aandelen die de top 10 halen zijn Snowflake, Adyen, Tesla en ASM International. Gemiddeld genomen kiest de vrouwelijke belegger voor aandelen met een hogere aankoopprijs dan mannen.

Vrouwelijke belegger is here to stay

De vrouwelijke belangstelling voor de beurs nam sinds vorig jaar een vlucht. In 2020 verzesvoudigde het aantal vrouwen dat de beurs betrad. In 2021 groeit dit explosief door: het aantal nieuwe vrouwelijke gebruikers dat dit jaar bij BUX Zero een rekening opende is binnen slechts twee maanden met 56% gegroeid ten opzichte van het aantal nieuwe gebruikers in 2020.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht