Industry Wire

Geplaatst door Webfleet

Webfleet breidt OEM.connect-programma uit met ondersteuning voor EV’s

Webfleet breidt zijn OEM.connect programma uit met de ondersteuning van elektrische voertuigen (EV’s). De eerste stap hierin zet Webfleet met Mercedes-Benz Connectivity Services. Fleetmanagers met elektrische auto’s en bestelwagens van dit merk krijgen nu toegang tot gegevens die van belang zijn voor het runnen van een elektrisch wagenpark zonder extra hardware te hoeven installeren.

Het OEM.connect-programma voorziet bedrijven met wagenparken van een uitgebreide reeks telematica-inzichten die helpen de kosten te beheersen, veiliger en duurzamer rijden te stimuleren en de prestaties van het wagenpark te verbeteren. Nu krijgen bedrijven met gemengde of elektrische wagenparken ook de beschikking over extra gegevens over oplaadtijd, rijbereik, huidige batterijstatus, energieverbruik en meer door enkel het voertuigidentificatienummer (VIN) in te voeren.

Dankzij deze gegevens kunnen wagenparkbeheerders kiezen welk voertuig in hun wagenpark het meest geschikt is voor een bepaalde taak, hun routes plannen, de batterijstatus controleren en hun oplaadopties beheren. Bij het opstellen van een dagplanning kan de wagenparkbeheerder bijvoorbeeld niet alleen rekening houden met de hoeveelheid energie die het voertuig verbruikt, maar ook met de accucapaciteit en de invloed van het rijgedrag op de actieradius. Bedrijven hebben een volledig overzicht waarmee ze actie kunnen ondernemen om de duurzaamheid en efficiëntie van hun activiteiten te beheren en tegelijkertijd de privacy van hun gegevens te waarborgen. Met gegevensbescherming en -beveiliging als prioriteit blijven wagenparkbeheerders de volledige controle houden over hun eigen gegevens.

‘Bedrijven wereldwijd gebruiken Webfleet om de efficiëntie van hun wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken’, stelt Paul Verheijen, vice-president Product Strategy and Partnerships bij Bridgestone Mobility Solutions. ‘In het afgelopen jaar heeft Webfleet een aanzienlijke groei van het aantal EV’s gezien in onze installed base. Meer bedrijfseigenaren en wagenparkbeheerders omarmen dus de belangrijke kansen die EV bieden. Samen met Mercedes-Benz Connectivity Services creëren we nieuwe waarde voor deze bedrijven en benadrukken we het belang van telematicagegevens voor een effectieve overgang naar elektrische mobiliteit en het runnen van een productief elektrisch wagenpark.’

OEM.connect voor elektrische voertuigen is beschikbaar voor alle elektrische auto’s en bestelwagens van Mercedes-Benz in alle Europese landen waar Webfleet aanwezig is. Webfleet is van plan om het programma in de nabije toekomst uit te breiden met EV’s van meer fabrikanten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht