Industry Wire

Welke reisverzekeraar vergoedt gestolen smartphone?

AMSTERDAM, 20131209 — Topreisverzekeringvergelijken.nl onderzocht welke reisverzekeraars een gestolen smartphone vergoeden. Uit onderzoek onder 9 grote reisverzekeraars blijkt dat je het beste verzekerd kan zijn bij OHRA met een kortlopende reisverzekering of bij Allianz met een doorlopende reisverzekering.

Het belangrijkste bagage item is voor velen ongetwijfeld de smartphone. Wie kan er immers nog zonder? De smartphone is helaas niet alleen het populairste bagage item, maar ook het item dat het meest geclaimd wordt bij de reisverzekeraar.

Smartphone meest geclaimd
Bijna 1 op de 5 voorwerpen die bij de reisverzekeraar geclaimd wordt, is een smartphone. Hiermee is de smartphone een van de meest geclaimde voorwerpen. Aangezien smartphones tijdens vakanties vaak gestolen worden, is het belangrijk om te kijken naar de dekking voor mobiele telefoons bij reisverzekeringen.

Reisverzekeraar met beste dekking voor smartphone
Voor een 8daagse vakantie binnen Europa is men bij Ohra het goedkoopste uit voor een reisverzekering (€4,80). Toch biedt deze reisverzekeraar één van de hoogste vergoedingen voor telecommunicatie middelen. Na aftrek van het eigen risico is de vergoeding nog 280 euro. Univé en de ANWB bieden de hoogste vergoeding, namelijk 300 euro, maar vragen wel respectievelijk €7,25 en €10,22 voor deze verzekering. In verhouding is een verzekerde bij Ohra dus beter af.

Allianz A is één van de duurste polissen, terwijl er maar 100 euro vergoed wordt voor een smartphone. Bovendien moet er nog een eigen risico van 25 euro betaalt worden.

Verschil doorlopende- en kortdurende reisverzekering
Wanneer we echter kijken naar een doorlopende verzekering met werelddekking, heeft de Allianz C polis juist de hoogste vergoeding voor een mobiele telefoon. Een verzekerde betaalt €39,65 voor deze polis. Allianz is, samen met de ANWB, de enige verzekeraar die bijvoorbeeld een nieuwe Iphone van 600 euro volledig vergoed. Andere reisverzekeraars, zoals Centraal Beheer (€40,39), Zelf.nl (€34,99) en FBTO (€31,82), vergoeden maar ongeveer de helft van de nieuwwaarde van een smartphone, terwijl de premie niet heel veel lager is dan bij Allianz C.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht