Industry Wire

Geplaatst door Dutch-Tech.nl

Wordfeud populairste game-app op Nederlandse smartphone

Delft, 22 februari 2019 – Game-app Wordfeud, een online variant van Scrabble, had in Nederland afgelopen jaar maandelijks de meeste actieve gebruikers. Hiermee mag het spel van producent Bertheussen zich de populairste game app op de Nederlandse markt noemen. Dit en meer blijkt uit een analyse van Dutch-Tech Magazine, op basis van data van app-analytics bedrijf App Annie.

Wordfeud is meest gebruikte game-app in Nederland

Kijkend naar de populairste games in Nederland, voor zowel de iPhone als Android telefoons, staat Wordfeud op de eerste plek. Het immens populaire spel Candy Crush Saga komt op een tweede plek en Pokémon GO staat op nummer 3.

De nummers 4 tot en met tien game-apps met maandelijk de meeste actieve gebruikers zijn respectievelijk Clash Royale, Clash of Clans, Word Snack, Candy Crush Soda Saga, Helix Jump, Subway Surfers en Hay Day.

Meest gedownloade game-apps in Nederland

Kijkend naar het aantal Nederlandse downloads in de appstores, staat Helix Jump; een behendigheidsspelletje, op de eerste plek. Deze game-app werd afgelopen jaar het vaakst gedownload. Love Balls staat op de tweede plek en Rise Up komt op de derde plaats. Het populaire spel Fortnite komt als mobiele game-app op de 6e plek als meest gedownload in 2018.

Bestverdienende game apps in Nederland

Candy Crush Saga van het bedrijf Activision Blizzard mag zichzelf in Nederland kronen tot best betaalde game-app in de app stores. Nederlanders gaven in de app stores ook veel geld uit aan Pokémon GO (Niantic); dat een tweede plek inneemt in het rijtje van best betaalde game apps. Een opvallende derde plaats wordt ingenomen door Gardenscapes – New Acres (van Playrix). Het volledige bericht is te vinden op Dutch-Tech.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht