Industry Wire

Geplaatst door Yokov

Yokoy stelt Simon O’Kane aan als Chief Revenue Officer

Amsterdam, 1 december 2022 – Yokoy, het Zwitserse bedrijf voor uitgavenbeheer, heeft Simon O’Kane aangesteld als Chief Revenue Officer. Deze strategische aanstelling past perfect bij de plannen van Yokoy om de markt voor uitgavenbeheer van middelgrote en grote bedrijven in Europa en daarbuiten volledig te transformeren.

Simon komt aan het hoofd te staan van de wereldwijde activiteiten op het gebied van sales, marketing en klantensucces bij Yokoy. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het versnellen van rendabele groei met de klant in het middelpunt. Als lid van Yokoy’s directieteam gaat Simon nauw samenwerken met CEO en mede-oprichter Philippe Sahli en de overige oprichters van het bedrijf. Zijn strategische focus zal liggen op het stimuleren van groei in de belangrijkste markten van Yokoy.

Voor zijn huidige functie bij Yokoy was Simon General Manager International Business bij het toonaangevende werkbeheerplatform Asana. Daar was hij verantwoordelijk voor de regionale uitbreiding en hij was een onmisbare schakel in het wereldwijde succes van Asana. Simon heeft uitgebreide ervaring met het opzetten van goed presterende teams en het uitvoeren van internationale go-to-market-strategieën bij gerenommeerde softwarebedrijven zoals Qualtrics, Huddle en Salesforce.

Zijn ervaring en kwalificaties passen uitstekend bij de missie van Yokoy: de wereld van bedrijfsuitgaven vanaf de basis hervormen om duizenden zakelijke gebruikers meer autonomie te geven. Met de zelflerende AI van Yokoy besparen bedrijven kostbare tijd en krijgen financiële afdelingen hun uitgaven volledig onder controle. Zeker in deze lastige tijd, waarin organisaties meer dan ooit op hun uitgaven moeten letten, levert Yokoy waardevolle kostenbesparingen op met intelligente B2B-oplossingen.

De aanstelling van Simon volgt op het nieuws van eerder dit jaar, dat Yokoy 80 miljoen dollar heeft binnengehaald in een Series B-financieringsronde met Sequoia Capital als grootste investeerder.

“Ik ben heel blij dat Simon ons team komt versterken”, vertelt Philippe Sahli, Chief Executive Officer van Yokoy. “Hij komt binnen op een cruciaal moment voor ons bedrijf en wij kunnen profiteren van zijn uitgebreide kennis en ervaring om Yokoy optimaal en efficiënt te laten groeien.”

“Duurzame groei is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De softwarebranche verandert razendsnel. Lange tijd lag de focus puur op groei, ongeacht de kosten, maar de meeste toonaangevende softwareleveranciers zijn inmiddels overgestapt op een efficiënte groeistrategie. Samen met Simon gaan we door met het positioneren van Yokoy op een manier die daarbij past. We blijven ook onze visie uitdragen, namelijk dat alle bedrijven optimaal grip op hun financiën kunnen krijgen met behulp van slim uitgavenbeheer.”

Simon O’Kane over zijn aanstelling: “Ik ben verheugd dat ik het Yokoy-team kom versterken op zo’n cruciaal moment – niet alleen voor het bedrijf zelf, maar ook voor de branche! Yokoy is bijzonder goed thuis in de markt, en met onze AI-software creëren we echte meerwaarde. Klanten van Yokoy krijgen volledig grip over hun uitgaven, altijd en overal. Dat levert flinke kostenbesparingen op, wat uitermate interessant is voor bedrijven in de wereld van nu, die snel verandert en waarin niets zeker is.”

“Ik ga graag aan de slag als de nieuwe CRO van Yokoy om samen met de rest van het leidinggevende team onze krachten te bundelen en onbenutte kansen in de financiële SaaS-branche op te pakken.”

Simon heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het leiden en laten groeien van Software-as-a-Service-bedrijven over de hele wereld. Voordat hij bij Asana werkte, was hij Managing Director EMEA bij softwarebedrijf Qualtrics, CRO bij Huddle en Managing Director VK en Ierland bij Salesforce.com. Simon heeft een Bsc (Hons)-graad in Business Studies van de Manchester Metropolitan Industry University.

Yokoy
Yokoy is in 2019 opgericht in Zwitserland en biedt een toonaangevende alles-in-één-oplossing voor het automatiseren van uitgavenbeheer voor middelgrote en grote ondernemingen. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) brengt het bedrijf uitgavenbeheer, leveranciersfacturen en het beheer van intelligente zakelijke creditcards samen onder in één intuïtief platform.

Het is Yokoy’s missie om de wereld van bedrijfsuitgaven vanaf de basis te hervormen. Het bedrijf wordt gesteund door toonaangevende investeerders, zoals Sequoia Capital, Balderton, Speedinvest, Visionaries Club, SIX FinTech Ventures Fund, Swisscom Ventures en Left Lane. Yokoy heeft momenteel meer dan 250 werknemers in dienst op zes internationale locaties. Yokoy is ISO 27001 gecertificeerd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht