Yune ontwikkelt nieuwe online videocampagne voor BMW

Content marketingbureau Yune maakt de nieuwe videocampagne voor BMW Nederland. De campagne draait om de innovatieve Steptronic automaat en loopt vanaf 14 september. BMW heeft Yune gevraagd het creatieve concept voor de nieuwe multimediale Automaatcampagne op zich te nemen. Online video en bijbehorende fotografie staan in het creatieve concept centraal.

De campagne van BMW is bedoeld voor potentiële Automaatrijders. Het automerk wil met de campagne de berijder bewust maken van de voordelen van de innovatieve BMW Steptronic automaat, die soepel schakelt en uiterst sportief, comfortabel en dynamisch rijdt. Dankzij de automaat krijgt het rijplezier zo’n upgrade dat je haast zou denken dat er écht sportieve, comfortabele en dynamische assistenten in je BMW zitten. En dat laten we zien.

Het creatieve videoconcept
Kiest de berijder de sportieve stand? Dan ziet hij op de bijrijdersstoel een fanatieke vechtsporter. Wil de bestuurder dynamisch rijden? Dan krijgt hij ondersteuning van een rally co-driver. En schakelt hij liever over naar de meest comfortabele rijervaring? Dan krijgt hij plots een fijne stoelmassage van een masseuse. Het creatieve videoconcept van Yune geldt als leidraad voor de overige advertentiematerialen. Naast de video bestaat de campagne uit verschillende producties voor social, online en radio.

De Automaatcampagne is de tweede videoproductie in korte tijd die Yune voor BMW maakt. Creative Director Jeroen Dontje: “De rol van online video binnen campagnes wordt steeds groter. Online video is het middel bij uitstek om mensen efficiënt te bereiken en te bewegen. Als social bureau van BMW zijn we dan ook heel trots op deze campagne.”

Eerder ontwikkelde Yune de social videocampagne ‘Gamechangers’ voor de BMW i3.

Creative Agency: Yune
Klant: Peter Haug, Silvia de Leeuw, Jorne Goosen, Kim Duijvestein, Nadine Calor
Creatives: Vincent Quak, Berit Hol
Creative Director: Jeroen Dontje
Account Director: Maartje de Kort
Head of Production: Rogier van der Vaart
Producer: Daan Starrenburg
Regisseur: Peggy Steenvoorden
Fotograaf: Jasper Zwartjes

Dit artikel is een ingezonden bericht en buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.