Industry Wire

Geplaatst door Universiteit Twente

Zeven Twentse tech startups voor Nederland naar CES Las Vegas

Zeven Twentse startups met een link naar de Universiteit Twente zijn door StartupDelta geselecteerd hun technologie te presenteren in Las Vegas. Daar vindt vanaf 9 januari 2018 de grootste technologiebeurs ter wereld plaats: CES 2018. De startups maken onderdeel uit van een delegatie van 53 startups uit Nederland. Special Envoy Constantijn van Oranje is de begeleider. De geselecteerde startups uit Twente zijn: 20Face, Aryzon, Athom, Grasp, Scalys, SwipeGuide en Serious VR.

CES (Consumer Electronics Show) is ’s werelds grootste technologiebeurs en vindt jaarlijks plaats in Las Vegas van 9 tot en met 12 januari. Wereldwijd opererende techbedrijven als Google, Samsung en Amazon presenteren hier hun productaankondigingen en veelbelovende startups de innovaties van de toekomst.

NEDERLANDSE STARTUP DELEGATIE

Vanuit Nederland vertrekken 53 veelbelovende startups naar Las Vegas om hun nieuwste technologieën te presenteren tijdens de CES. Hier ontmoeten zij potentiële investeerders en andere influencers in de tech scene, presenteren zij hun product aan de internationale tech journalisten en ontdekken ze de laatste trends en innovaties van internationale tech experts.

DE TWENTSE STARTUPS ZIJN:

·         Aryzon: UT-startup gericht op 3D augmented reality voor de consument

·         20Face: UT-spinoff gericht op ultieme gezichtsherkenningstechnologie

·         Serious VR: Virtuele trainingoplossingen en dataoplevering

·         SwipeGuide: Visuele en interactieve handleidingen

·         Grasp: UT-spinoff gericht op slimme big data analyse-algoritme

·         Scalys: geavanceerde high-performance embedded systeemoplossingen

·         Athom: Homey als spraakgestuurde technologie om alles in en om je huis te bedienen (opgericht door oud UT-studenten).

HIGHTECH TWENTE

De zeven Twentse startups worden tijdens de CES ondersteund door Mike Verkouter en Remon van der Woude, startup ambassadeurs van Novel-T. Mike: “Als een van de innovatiehubs verbonden met StartupDelta zijn we vanuit Novel-T dagelijks bezig met het creëren van toegevoegde waarde voor innovatieve startups uit Twente en omstreken. De contacten die we opdoen in Las Vegas en San Francisco zijn heel waardevol voor de Twentse technologiesector. Het leidt ons en de startups naar nieuwe investeerders en interessante netwerken.”

OVER NOVEL-T

Novel-T acteert als Twentse innovatie hub en faciliteert en versnelt de ontwikkeling van businesscases, startups en scale-ups en versterkt de innovatiekracht van het regionale MKB en grootbedrijf. Novel-T is een alliantie van Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Provincie Overijssel, Regio Twente en Gemeente Enschede. Gezamenlijk streven deze founders naar het leveren van een belangrijke bijdrage aan de economische kracht in Oost Nederland.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht